Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (44)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (44)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (44)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Bij de start van de verbouwing hebben we geprobeerd heel goed na te denken over wat wij onze gasten willen aanbieden. Hierin hebben we ook onze eigen vakantie-ervaringen meegenomen. Wat wij bijvoorbeeld heel storend vinden is slecht internet. Traag en nauwelijk bereik is heel frustrerend als je bijvoorbeeld een film wilt kijken of tijdens je vakantie toch nog even wat werk wil afmaken. Daarom heeft Tom daar in de voorbereidingen heel goed over nagedacht en is er tijdens de verbouwing rekening mee gehouden. Zo zijn door het hele huis ethernet kabels getrokken. In elke kamer zit een vaste ethernet poort waarmee je via een kabel internet kan ontvangen. Bovendien is er een modern wifinetwerk, hierdoor is door het hele huis goed draadloos internet. Zelf tot ver in de achtertuin kun je bijvoorbeeld het thuisfront via internet laten weten hoe fijn je vakantie bij ons is 😉 We hebben high-speed glasvezel internet met een up- en downloadsnelheid van 1000 Mbs, dus dat zit wel goed.

Een ander ding wat wij altijd erg prettig vinden is een jacuzzi bij een B&B. Dit stond dus zeker ook op onze wensenlijst, alleen hadden we hier nog geen budget voor. Tot we een week geleden een nette tweedehands exemplaar op Facebook zagen staan. De eigenaresse had wat meubels bij ons in de winkel gezien die ze graag met de jacuzzi wilde ruilen en zo gingen we afgelopen week op pad met een kast, houten bank en wat stoelen om de jacuzzi op te halen. We zijn heel erg blij met deze ruil! Het is nog wel even wachten totdat het gebruikt kan worden, eerst willen we het huis aan de binnenkant af hebben voordat we de buitenboel gaan aanpakken. We hebben de deadline voor binnenshuis op eind februari gezet. Dus gaan we vanaf maart starten met de klussen buiten en de jacuzzi staat dan hoog op het lijstje om mee te starten.

De klussen in het huis gaan gestaag door en er worden heel veel meters gemaakt. De hulp van Nico maakt echt een groot verschil. Bijna alle vloeren zijn boven klaar. Gevoegd en geïmpregneerd! De wanden van de slaap- en badkamers boven zijn voorbereid op het schilderwerk. Vorige week schreven we dat Tom waarschijnlijk afgelopen week met zijn verfspuit aan de slag zou gaan, maar we hebben besloten om eerst de vloeren helemaal klaar te maken. Mocht de elektra in orde komen, dan kunnen we sneller de vloerverwarming aanzetten. Dit kan namelijk niet als de vloer nog niet klaar is. Het voeg- en impregneermiddel zouden dan te snel drogen en dat is niet goed.

Aankomende week gaan we dus boven de muren en de plafonds verder schilderen en daarna kan het inrichten van de kamers en het installeren van de badkamers beginnen. Wel moeten eerst de meeste meubels nog wat liefde, aandacht en een verfje krijgen. We zijn hard op weg om onze deadline van eind januari voor de bovenverdieping te halen. Hasta luego, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud