Historische Gran Hotel Delfin in Benidorm wordt afgebroken om een woonflat te bouwen

Historische Gran Hotel Delfin in Benidorm wordt afgebroken om een woonflat te bouwen
Beeld: Visit Benidorm / web

Historische Gran Hotel Delfin in Benidorm wordt afgebroken om een woonflat te bouwen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Een van de eerste en toendertijd luxueuste hotels van de Cala de Benidorm wordt na 60 jaar afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe luxe woonflat. We hebben het over het in 1963 geopende Gran Hotel Delfin gelegen aan het Poniente-strand waar grote Spaanse artiesten zoals Julio Iglesias en Manolo Escobar hebben overnacht. Maar in 2017 werd het oude hotel gekocht om plaats te maken voor een nieuwe woonflat.

Goya Real Estate werd de nieuwe eigenaar van Gran Hotel Delfin waar op een terrein naast het hotel recent de 22 verdiepingen en 98 meter hoge Delfin Tower werd geopend. De bouwonderneming wil nu het oude hotel afbreken om ook daar plaats te maken voor een nieuwe woonflat. Een sloop- en bouwvergunning is al aangevraagd bij de gemeente.

Maar het proces staat op dit moment stil omdat de Spaanse kustlijn beheerder Costas groen licht moet geven. Gran Hotel Delfin en vooral het terrein met zwembad ligt namelijk op slechts enkele meters van het Poniente-strand, en dus moeten er onderzoeken plaatsvinden om te kijken naar de impact van de nieuw te bouwen woonflat.

En zo komt er waarschijnlijk een einde aan een symbool uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Een hotel dat de toenmalige skyline van Benidorm bepaalde in de beginjaren van het massatoerisme in de kustplaats. Een van de opvallende elementen is niet alleen het zwembad dat slechts door een weg gescheiden wordt van het Poniente-strand, maar ook de muurschildering van vier dolfijnen (delfines) waarna het hotel genoemd is. Wil je meer lezen over de geschiedenis van het Gran Hotel Delfin, dat kan op DEZE website (in het Spaans) waar ook oude foto’s en tekeningen te zien zijn.

Ga naar de inhoud