Tarragona krijgt in 2024 eindelijk een nieuwe cruiseterminal

Tarragona krijgt in 2024 eindelijk een eigen cruise terminal
Beeld: Global Ports Holding / web

Tarragona krijgt in 2024 eindelijk een nieuwe cruiseterminal

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De Catalaanse provinciale hoofdstad Tarragona aan de Costa Dorada wordt een steeds populairdere cruisebestemming nu de rederij MSC recent aankondigde vanaf dit jaar 26 keer aan te meren in de haven van de stad. Maar de voorzieningen zijn niet optimaal en de cruisepassagiers van onder andere de Costa Cruises moeten met bussen vervoerd worden om naar de cruiseschepen te gaan. Begin 2024 moet daar een einde aan komen met de nieuwe cruiseterminal.

In 2022 heeft de haven van Tarragona 35 keer een cruiseschip op bezoek gehad en maakten 64.470 passagiers gebruik van de haven om met een cruise te vertrekken naar bestemmingen aan de Middellandse Zee. Costa Cruises heeft al enkele jaren een vaste aanlegplaats in Tarragona, maar daar komt in 2024 ook de rederij MSC bij met 26 stops wat 50.000 passagiers extra kan betekenen. Deze cijfers zijn nog niet te vergelijken met de 128.000 cruisepassagiers die in pre-Covid jaar 2019 gebruikmaakten van de haven.

Tijdens de Fitur Toerismebeurs in Madrid maakte Global Ports Holding bekent dat begin 2024 gebruikgemaakt kan worden van de nieuwe cruiseterminal in de Moll de Balears in de haven van Tarragona. Volgens het bedrijf wordt er 5,5 miljoen euro geïnvesteerd in deze moderne terminal waar genoeg ruimte is voor passagiers van vier cruiseschepen tegelijkertijd.

In deze terminal zullen naast horecagelegenheden ook duty-free winkels en normale winkels te vinden zijn. Er komt een grote parkeerplaats voor bussen en andere voertuigen, al is niet bekend gemaakt of het mogelijk wordt om direct met de eigen auto bij de terminal te komen, iets wat nu niet is toegestaan in de haven. Als je echter naar de tekening bovenaan dit artikel kijkt, zie je wel personenwagens staan.

Ga naar de inhoud