Spanjaarden gebruiken steeds meer zonnebloemolie dan olijfolie vanwege de hoge prijzen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De aceite de girasol ofwel zonnebloemolie wordt op dit moment meer gebruikt in de Spaanse huishoudens dan de aceite de oliva ofwel de olijfolie. De reden daarvoor is dat de prijzen tot wel 87% zijn gestegen in de “origen” versies. De consumptie van olijfolie is in 2017 met 9,7% gedaald terwijl de consumptie van zonnebloemolie juist met 20,8% is gestegen vorig jaar.

De relatie tussen olijfolie en Spaanse huishoudens beleeft op dit moment niet de beste tijd. De kwaliteit van de olijfolie is weliswaar onveranderd gebleven en nog steeds goed en de sector exporteert meer dan ooit tevoren maar de consumptie in eigen land is aan het dalen. De droogte en dus het gebrek aan water heeft ervoor gezorgd dat de laatste jaren er minder olijfolie is geproduceerd en dus zijn de prijzen omhoog gegaan.

Spaanse huishoudens hebben vanwege die immer stijgende prijzen de beslissing genomen om minder olijfolie te gebruiken en meer zonnebloemolie, met name bij de bereiding van maaltijden. Dat concludeert het Panel de Consumo die elke maand in opdracht van het Ministerie van Landbouw cijfers publiceert.

Het afgelopen jaar werd er in Spanje 168,5 miljoen liter zonnebloemolie en 340,9 miljoen liter olijfolie geconsumeerd. De olijfolie is nog steeds heer en meester en het dubbele van de zonnebloemolie maar deze is toch gedaald met 9,7% terwijl de zonnebloemolie steeg met 20,8%.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.