skip to Main Content
Het meest onzinnige stop-signaal is te vinden op Gran Canaria
Twitter

Het meest onzinnige stop-signaal is te vinden op Gran Canaria

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – De gemeente Firgas op het Canarische Eiland Gran Canaria heeft de eer om de geschiedenisboeken in te gaan als de gemeente waar het meest onzinnige stopsignaal te vinden is. Iemand die het woord “Stop” bij toeval zag deelde enkele foto’s op sociale media waarna de naam Firgas bijna trending topic werd.

Op de kruising tussen de straten Párraco Juan Brito García en de Avenida Alcalde Marrero de Armas in de gemeente Firgas op Gran Canaria is het asfalt vervangen en heeft men nieuwe bewegwijzering aangebracht.

Het gaat weliswaar om een smalle straat maar om nu op het wegdek “Stop” te verven en dat net achter een palmboom te doen is wellicht niet de meest logische keuze.

De doorgetrokken witte streep is aan de andere kant van de palmboom te vinden. Het is echter de “palmera” die het rijden met een personenwagen onmogelijk maakt op dat deel van de weg.

Op de onderstaande Google Streetview is de straat met palmboom te zien maar is er nog geen sprake van het nieuwe asfalt en het stoorsignaal.

UPDATE: Na de publicatie op internet en sociale media heeft de gemeente besloten het stopsignaal weg te halen en een andere oplossing voor de palmboom te bedenken. Men heeft er een witte streep omheen geverfd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Helemaal niet stom. Dit is misschien het meest nuttige verkeerssignaal in Spanje. Stel dat je het niet hebt gezien als je aan komt gedenderd met je 2 PK Citroen. Overigens, niet het enige interessante verkeersbord in Iberia.

 2. Het woordje STOP voor de boom is niet zo stom. De stopstreep na de boom vind ik veel dommer. Maar goed, het is nu veranderd.

 3. Hahah.. wij verwonderen ons hier ook vaak om. Bij ons in de bergen, waar al jaren een urbanisatie is gepland, maar nooit gekomen….werden vorig jaar zebrapaden en ook stopstrepen gerealiseerd. Er woont geen hond,..het loopt zelfs dood. Maar ja,..subsidie uit Brussel moet nu eenmaal voor dit doel gebruikt worden!

  1. ha,ha, esto es la leche!
   Espana es diferente y ojala que queda asi!
   Wat een klapper, Spanje is anders en laat dat aub zo blijven!

   1. Wacht maar tot straks de PP, VOX en C´s de regering vormen, dan gaat alles nog veel meer anders worden. Enkel is dat helaas in bijna niemand zijn voordeel.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken