Het meest onzinnige stop-signaal is te vinden op Gran Canaria

Het meest onzinnige stop-signaal is te vinden op Gran Canaria
Beeld: Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – De gemeente Firgas op het Canarische Eiland Gran Canaria heeft de eer om de geschiedenisboeken in te gaan als de gemeente waar het meest onzinnige stopsignaal te vinden is. Iemand die het woord “Stop” bij toeval zag deelde enkele foto’s op sociale media waarna de naam Firgas bijna trending topic werd.

Op de kruising tussen de straten Párraco Juan Brito García en de Avenida Alcalde Marrero de Armas in de gemeente Firgas op Gran Canaria is het asfalt vervangen en heeft men nieuwe bewegwijzering aangebracht.

Het gaat weliswaar om een smalle straat maar om nu op het wegdek “Stop” te verven en dat net achter een palmboom te doen is wellicht niet de meest logische keuze.

De doorgetrokken witte streep is aan de andere kant van de palmboom te vinden. Het is echter de “palmera” die het rijden met een personenwagen onmogelijk maakt op dat deel van de weg.

Op de onderstaande Google Streetview is de straat met palmboom te zien maar is er nog geen sprake van het nieuwe asfalt en het stoorsignaal.

UPDATE: Na de publicatie op internet en sociale media heeft de gemeente besloten het stopsignaal weg te halen en een andere oplossing voor de palmboom te bedenken. Men heeft er een witte streep omheen geverfd.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Helemaal niet stom. Dit is misschien het meest nuttige verkeerssignaal in Spanje. Stel dat je het niet hebt gezien als je aan komt gedenderd met je 2 PK Citroen. Overigens, niet het enige interessante verkeersbord in Iberia.

Het woordje STOP voor de boom is niet zo stom. De stopstreep na de boom vind ik veel dommer. Maar goed, het is nu veranderd.

Hahah.. wij verwonderen ons hier ook vaak om. Bij ons in de bergen, waar al jaren een urbanisatie is gepland, maar nooit gekomen….werden vorig jaar zebrapaden en ook stopstrepen gerealiseerd. Er woont geen hond,..het loopt zelfs dood. Maar ja,..subsidie uit Brussel moet nu eenmaal voor dit doel gebruikt worden!

ha,ha, esto es la leche!
Espana es diferente y ojala que queda asi!
Wat een klapper, Spanje is anders en laat dat aub zo blijven!

Wacht maar tot straks de PP, VOX en C´s de regering vormen, dan gaat alles nog veel meer anders worden. Enkel is dat helaas in bijna niemand zijn voordeel.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.