Het meest onzinnige stop-signaal is te vinden op Gran Canaria

Oeps ... foto ontbreekt!

Het meest onzinnige stop-signaal is te vinden op Gran Canaria

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De gemeente Firgas op het Canarische Eiland Gran Canaria heeft de eer om de geschiedenisboeken in te gaan als de gemeente waar het meest onzinnige stopsignaal te vinden is. Iemand die het woord “Stop” bij toeval zag deelde enkele foto’s op sociale media waarna de naam Firgas bijna trending topic werd.

Op de kruising tussen de straten Párraco Juan Brito García en de Avenida Alcalde Marrero de Armas in de gemeente Firgas op Gran Canaria is het asfalt vervangen en heeft men nieuwe bewegwijzering aangebracht.

Het gaat weliswaar om een smalle straat maar om nu op het wegdek “Stop” te verven en dat net achter een palmboom te doen is wellicht niet de meest logische keuze.

De doorgetrokken witte streep is aan de andere kant van de palmboom te vinden. Het is echter de “palmera” die het rijden met een personenwagen onmogelijk maakt op dat deel van de weg.

Op de onderstaande Google Streetview is de straat met palmboom te zien maar is er nog geen sprake van het nieuwe asfalt en het stoorsignaal.

UPDATE: Na de publicatie op internet en sociale media heeft de gemeente besloten het stopsignaal weg te halen en een andere oplossing voor de palmboom te bedenken. Men heeft er een witte streep omheen geverfd.

Ga naar de inhoud