Het meest onzinnige stop-signaal is te vinden op Gran Canaria

Het meest onzinnige stop-signaal is te vinden op Gran Canaria
Beeld: Twitter

Het meest onzinnige stop-signaal is te vinden op Gran Canaria

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De gemeente Firgas op het Canarische Eiland Gran Canaria heeft de eer om de geschiedenisboeken in te gaan als de gemeente waar het meest onzinnige stopsignaal te vinden is. Iemand die het woord “Stop” bij toeval zag deelde enkele foto’s op sociale media waarna de naam Firgas bijna trending topic werd.

Op de kruising tussen de straten Párraco Juan Brito García en de Avenida Alcalde Marrero de Armas in de gemeente Firgas op Gran Canaria is het asfalt vervangen en heeft men nieuwe bewegwijzering aangebracht.

Het gaat weliswaar om een smalle straat maar om nu op het wegdek “Stop” te verven en dat net achter een palmboom te doen is wellicht niet de meest logische keuze.

De doorgetrokken witte streep is aan de andere kant van de palmboom te vinden. Het is echter de “palmera” die het rijden met een personenwagen onmogelijk maakt op dat deel van de weg.

Op de onderstaande Google Streetview is de straat met palmboom te zien maar is er nog geen sprake van het nieuwe asfalt en het stoorsignaal.

UPDATE: Na de publicatie op internet en sociale media heeft de gemeente besloten het stopsignaal weg te halen en een andere oplossing voor de palmboom te bedenken. Men heeft er een witte streep omheen geverfd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.