Tot 4 jaar celstraf voor doorrijden na ongeval in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Tot 4 jaar celstraf voor doorrijden na ongeval in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In Spanje heeft men via een aanpassing van de wet het doorrijden na een verkeersongeval strafbaar gemaakt. In feite is het niet bieden van hulp na een ongeval al strafbaar maar dit kan nu veroordeeld worden tot vier jaar gevangenisstraf en tot 4 jaar inname van het rijbewijs.

Alle politieke partijen in de Spaanse Senaat, met uitzondering van de groep Podemos, steunen de aanpassing van de Código Penal ofwel Strafwet. In het nieuwe artikel 382 staat geschreven dat “abandono del lugar del accidente” strafbaar is met celstraffen.

Iemand kan tussen de 2 en 4 jaar achter de tralies verschijnen als het ongeluk te wijten was aan nalatigheid. Mocht iemand de plaats van een ongeval per ongeluk verlaten dan zijn er celstraffen tussen de 3 en 6 maanden.

In beide gevallen hebben de veroorzakers van ongelukken tussen de 6 maanden en 4 jaar ontzegging van het recht om motorvoertuigen en bromfietsen te besturen, met andere woorden, hun rijbewijs wordt in beslag genomen.

Volgens de tekst van de Senaat is het opnemen van dit misdrijf gericht op het straffen van “degenen die weten dat ze iemand achter laten die gewond kan zijn of zelfs gedood” en het “gebrek aan solidariteit” met de slachtoffers.

Ga naar de inhoud