Tot 4 jaar celstraf voor doorrijden na ongeval in Spanje

Tot 4 jaar celstraf voor doorrijden na ongeval in Spanje
Beeld: 123rf

Tot 4 jaar celstraf voor doorrijden na ongeval in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In Spanje heeft men via een aanpassing van de wet het doorrijden na een verkeersongeval strafbaar gemaakt. In feite is het niet bieden van hulp na een ongeval al strafbaar maar dit kan nu veroordeeld worden tot vier jaar gevangenisstraf en tot 4 jaar inname van het rijbewijs.

Alle politieke partijen in de Spaanse Senaat, met uitzondering van de groep Podemos, steunen de aanpassing van de Código Penal ofwel Strafwet. In het nieuwe artikel 382 staat geschreven dat “abandono del lugar del accidente” strafbaar is met celstraffen.

Iemand kan tussen de 2 en 4 jaar achter de tralies verschijnen als het ongeluk te wijten was aan nalatigheid. Mocht iemand de plaats van een ongeval per ongeluk verlaten dan zijn er celstraffen tussen de 3 en 6 maanden.

In beide gevallen hebben de veroorzakers van ongelukken tussen de 6 maanden en 4 jaar ontzegging van het recht om motorvoertuigen en bromfietsen te besturen, met andere woorden, hun rijbewijs wordt in beslag genomen.

Volgens de tekst van de Senaat is het opnemen van dit misdrijf gericht op het straffen van “degenen die weten dat ze iemand achter laten die gewond kan zijn of zelfs gedood” en het “gebrek aan solidariteit” met de slachtoffers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.