Aantal makelaarskantoren gestegen in provincie Alicante

Aantal makelaarskantoren gestegen in provincie Alicante
Beeld: 123rf

Aantal makelaarskantoren gestegen in provincie Alicante

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De afgelopen vijf jaar is het aantal makelaarskantoren in de post-crisis jaren flink gestegen. Terwijl in het jaar 2014 er nog 7.243 makelaars waren is dat anno 2020 gestegen naar 9.960 makelaarskantoren in de provincie Alicante. De stijging is in vijf jaar tijd 40% wat aanzienlijk is. 

Voor de crisisjaren toen de woningverkopen nog in de lift zaten en er geen einde in zicht was, waren er in het straatbeeld in Spanje op sommige plaatsen meer makelaarskantoren te zien dan bars of pinautomaten. 

Tijdens en ook vlak na de crisisjaren daalde het aantal ‘inmobiliarias’ aanzienlijk toen veel van hen failliet gingen. Nu het weer wat beter gaat met Spanje is het aantal makelaarskantoren in de provincie Alicante weer flink aan het stijgen.

Volgens de laatste cijfers werden er in 2019 in heel Spanje 501.085 woningen verkocht waarvan er 74.910 verkocht werden in de Valencia regio. Volgens andere gegevens werden er in het vierde trimester van 2019 door buitenlanders 61.950 woningen gekocht waarvan 27,08% in de Valencia regio en 42,28% in de provincie Alicante. Het is nog niet bekend hoeveel Nederlanders en Belgen woningen kochten in de Valencia regio maar het totaal aantal woningen staat op 862 voor de Belgen en 429 voor de Nederlanders.

Alicante

In de stad Alicante zijn volgens de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) 1.879 makelaarskantoren te vinden wat 34% meer is dan de 1.401 in 2014. In 2019 werd er in de stad Alicante elke zes dagen een makelaarskantoor geopend.

In de stad Elche zijn op dit moment 1.014 makelaarskantoren te vinden wat 35% meer is dan de 751 in 2014. In 2019 werden er 50 nieuwe ‘inmobiliarias’ geopend, een opening per zeven dagen.

Uit de gegevens van het INE is niet op te maken hoeveel makelaarskantoren er per gemeente zoals langs de Costa Blanca zijn geopend. Maar waarschijnlijk is dat net zo gestegen als in de grote steden Alicante en Elche.

Spanje

De stijging van makelaarskantoren is geen fenomeen dat alleen plaatsvindt in de provincie Alicante of in de Valencia regio maar in heel Spanje. Zeven jaar geleden waren er in Spanje nog 128.386 makelaarskantoren maar dat aantal is anno 2020 gestegen naar 179.484 ‘inmobiliarias’.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.