Search
menu
Search

Schoolkinderen Málaga hebben de ‘Semana Blanca’ vakantie (2020)

Schoolkinderen Málaga hebben de ‘Semana Blanca’ vakantie
Beeld: Freepik

Schoolkinderen Málaga hebben de ‘Semana Blanca’ vakantie (2020)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Je kunt het als een traditie zien maar dan wel officieel in het geval van de schoolkinderen in de autonome regio Andalusië, met name de provincie Málaga. Tussen maandag 24 februari en maandag 2 maart (in 2020) zijn de scholen in Málaga gesloten voor de ‘Semana Blanca’, een vakantieweek die altijd samenvalt met de ‘Día de Andalucía’ op 28 februari.

De Andalusische ‘Semana Blanca’ kan gezien worden als een week waarbij families op vakantie gaan, indien mogelijk. Veel families kiezen ervoor om te gaan skiën in bv. de Sierra Nevada of in de Spaanse Pyreneeën terwijl andere families ervoor kiezen om de zon op te zoeken op bv. de Canarische Eilanden of activiteiten te organiseren in de buurt van de woonplaats.

‘Semana Blanca’ staat letterlijk voor ‘Witte week’ en wordt niet overal in Andalusië gevierd maar wel in de provincie Málaga. Deze week kan gezien worden als extra vrije dagen om de vakantiedagen van de scholieren in de rest van Spanje te compenseren. 

Het gaat dus om een compensatie omdat het belangrijkste feest van Málaga (La Fería) plaatsvindt in de zomermaand augustus wanneer schoolkinderen al van de zomervakantie genieten. Daarom wordt die week gecompenseerd met de ‘Semana Blanca’ week die altijd samenvalt met de ‘Día de Andalucía’ op 28 februari, een historische dag voor Andalusië.

Ga naar de inhoud