Woning portals Spanje onderzocht vanwege prijsafspraken

Woning portals Spanje onderzocht vanwege prijsafspraken
Beeld: Freepik

Woning portals Spanje onderzocht vanwege prijsafspraken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse equivalent voor de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt is een onderzoek gestart naar drie grote woning portals in Spanje. Het gaat om websites die woningen aanbieden en die volgens de Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC) prijsafspraken hebben gemaakt. Dat gebeurde door middel van de software die de websites gebruikten.

De in Spanje bekende woningaanbieders Idealista, Look & Find en Re/Max worden door de CNMC onderzocht voor vermeende prijsafspraken. Naast deze woning portals worden ook diverse bedrijven onderzocht vanwege de software die gebruikt werd om onderling prijzen te kunnen afspreken. 

Het gaat om Aplicaciones Inmovilla, Witei Solutions, Servicio Múltiple de Exclusivas Inmobiliarias (MLS) en Anaconda Services and Real Estate Technologies.

In november 2019 werd er al melding gedaan van een onderzoek naar de prijsafspraken bij Idealista, Look & Find en Re/Max maar het onderzoek is nu officieel begonnen. 

De bedrijven die verdacht worden hebben reeds aangegeven dat ze van niets weten maar wel dat ze meewerken met de autoriteiten om hun goede reputaties hoog te houden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.