Woning portals Spanje onderzocht vanwege prijsafspraken

Woning portals Spanje onderzocht vanwege prijsafspraken
Beeld: Freepik

Woning portals Spanje onderzocht vanwege prijsafspraken

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse equivalent voor de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt is een onderzoek gestart naar drie grote woning portals in Spanje. Het gaat om websites die woningen aanbieden en die volgens de Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC) prijsafspraken hebben gemaakt. Dat gebeurde door middel van de software die de websites gebruikten.

De in Spanje bekende woningaanbieders Idealista, Look & Find en Re/Max worden door de CNMC onderzocht voor vermeende prijsafspraken. Naast deze woning portals worden ook diverse bedrijven onderzocht vanwege de software die gebruikt werd om onderling prijzen te kunnen afspreken. 

Het gaat om Aplicaciones Inmovilla, Witei Solutions, Servicio Múltiple de Exclusivas Inmobiliarias (MLS) en Anaconda Services and Real Estate Technologies.

In november 2019 werd er al melding gedaan van een onderzoek naar de prijsafspraken bij Idealista, Look & Find en Re/Max maar het onderzoek is nu officieel begonnen. 

De bedrijven die verdacht worden hebben reeds aangegeven dat ze van niets weten maar wel dat ze meewerken met de autoriteiten om hun goede reputaties hoog te houden.

Ga naar de inhoud