Alle Artesanos op het Canarische Eiland La Gomera op één website

Alle Artesanos op het Canarische Eiland La Gomera op één website
Beeld: 123rf

Alle Artesanos op het Canarische Eiland La Gomera op één website

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Als je in Spanje bent, is er niets leukers om een lokaal marktje te bezoeken. Datzelfde geldt als je op de Canarische eilanden bent. Slenteren langs de kraampjes van lokale ambachtslieden (Artesanos) die hun werk, techniek en kunde laten zien en hun zelfgemaakte artikelen verkopen. Het zijn vaak gepassioneerde mensen die met liefde een uniek product maken, waar vele uren werk in zit.

Maar vanwege de corona-crisis zitten deze Artesanos zitten al bijna een jaar zonder inkomen, aangezien het toerisme vrijwel geheel is weggevallen door de pandemie.

Om te overleven hebben veel Artesanos een eigen online winkel gemaakt of vernieuwd. Zo vindt u op GomeraBeachArt de schattige wanddecoraties gemaakt van sea glass, gevonden op de stranden van La Gomera.

Maar ook de pure producten van Maybeez die zowel op de Canarische eilanden als op het vasteland van Spanje bekend is met natuurlijke verzorgingsproducten op haar eigen website

Daarnaast biedt Mirjam Polman, een beeldend kunstenaar die door uitsluitend woorden te schrijven (een zgn. Calligram), bijzondere kunst maakt ook haar bijzondere artikelen aan. 

Neem ook eens een kijkje bij Pachamama, waar prachtige handgemaakte sieraden te vinden zijn. 

In oktober 2020 is er door de lokale overheid een online platform gelanceerd waarop veel Artesanos maar ook lokale winkeltjes uit La Gomera te vinden zijn. Het gaat om de website llevatelagomera.com.

De opzet is eenvoudig en overzichtelijk. Er is een onderverdeling gemaakt in lokale winkeliers en Artesanos en iedere deelnemer heeft een eigen digitale ruimte en ‘etalage’ om artikelen te laten zien.

Een leuke bijkomstigheid is dat het bij vrijwel elke Artesano mogelijk is om contact op te nemen en uw wensen kenbaar te maken. Zo kunt u een volledig persoonlijk cadeau laten maken. Hoe uniek is dat?

Natuurlijk is het veel leuker om op straat langs de stalletjes te lopen en met de mensen te praten die zelf met eigen handen en veel aandacht hun ambachtelijke kunst maken. 

Maar zo lang er door corona nog veel restricties zijn en er vrijwel geen “Mercadillos Artesanal” georganiseerd mogen worden, is een online bezoek een goed alternatief en is een aankoop een hart onder de riem voor de Artesanos van La Gomera!

En… je kan het allemaal bezoeken vanuit je luie stoel, 7 dagen per week!

Bezoek de website: www.llevatelagomera.com

Ga naar de inhoud