Spaanse inzending Eurovisiesongfestival 2021 bekend: ‘Voy a quedarme’

Spaanse inzending Eurovisiesongfestival 2021 bekend: ‘Voy a quedarme’
Beeld: Blas Cantó / RTVE

Spaanse inzending Eurovisiesongfestival 2021 bekend: ‘Voy a quedarme’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse televisiekijkers hebben zaterdagavond tijdens het gala ‘Destino Eurovisión’ kunnen stemmen op het winnende lied waarmee de zanger Blas Cantó naar Rotterdam gestuurd wordt voor het Eurovisiesongfestival 2021. Een meerderheid van de tv-kijkers en meer dan 3 miljoen stemmers koos voor een ballade waarmee het meer swingende lied werd afgekeurd.

De zanger Blas Cantó zal op 22 mei in Rotterdam Spanje vertegenwoordigen met de ballade ‘Voy a quedarme’ wat 58% van de stemmen kreeg van het televisiepubliek. Het meer swingende ‘Memoria’ kreeg 42% van de stemmen. Het winnende lied kreeg 1.781.550 stemmen en het verliezende lied 1.290.526 stemmen.

‘Voy a quedarme’ is geen, zoals de zanger het omschrijft, triest lied want er wordt gesproken over hoop (esperanza) en het feit dat men er voor elkaar is, ook in moeilijke tijden zoals de corona-pandemie.

De Spaanse (uit Murcia komende) zanger Blas Cantó wordt dus door Spanje opnieuw naar Nederland gestuurd om op 22 mei in Rotterdam het Zuid Europese land te vertegenwoordigen. Dat deed Cantó ook al in 2020 met het lied ‘Universo’ toen het Eurovisiesongfestival vanwege de pandemie werd geannuleerd.

LEESTIP:
Spanje en het Eurovisiesongfestival

Spanje doet steevast elk jaar mee als deelnemer van een van de grote Europese landen die altijd in de finale staan waaronder Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Italië. Spanje heeft dan ook altijd de mogelijkheid om het Eurovisiesongfestival te winnen, iets wat overigens nog maar weinig is voorgekomen.

Dit is het winnende lied, Blas Cantó met ‘Voy a quedarme’.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.