Search
menu
Search

Spaanse inzending Eurovisiesongfestival 2021 bekend: ‘Voy a quedarme’

Spaanse inzending Eurovisiesongfestival 2021 bekend: ‘Voy a quedarme’
Beeld: Blas Cantó / RTVE

Spaanse inzending Eurovisiesongfestival 2021 bekend: ‘Voy a quedarme’

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse televisiekijkers hebben zaterdagavond tijdens het gala ‘Destino Eurovisión’ kunnen stemmen op het winnende lied waarmee de zanger Blas Cantó naar Rotterdam gestuurd wordt voor het Eurovisiesongfestival 2021. Een meerderheid van de tv-kijkers en meer dan 3 miljoen stemmers koos voor een ballade waarmee het meer swingende lied werd afgekeurd.

De zanger Blas Cantó zal op 22 mei in Rotterdam Spanje vertegenwoordigen met de ballade ‘Voy a quedarme’ wat 58% van de stemmen kreeg van het televisiepubliek. Het meer swingende ‘Memoria’ kreeg 42% van de stemmen. Het winnende lied kreeg 1.781.550 stemmen en het verliezende lied 1.290.526 stemmen.

‘Voy a quedarme’ is geen, zoals de zanger het omschrijft, triest lied want er wordt gesproken over hoop (esperanza) en het feit dat men er voor elkaar is, ook in moeilijke tijden zoals de corona-pandemie.

De Spaanse (uit Murcia komende) zanger Blas Cantó wordt dus door Spanje opnieuw naar Nederland gestuurd om op 22 mei in Rotterdam het Zuid Europese land te vertegenwoordigen. Dat deed Cantó ook al in 2020 met het lied ‘Universo’ toen het Eurovisiesongfestival vanwege de pandemie werd geannuleerd.

LEESTIP:
Spanje en het Eurovisiesongfestival

Spanje doet steevast elk jaar mee als deelnemer van een van de grote Europese landen die altijd in de finale staan waaronder Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Italië. Spanje heeft dan ook altijd de mogelijkheid om het Eurovisiesongfestival te winnen, iets wat overigens nog maar weinig is voorgekomen.

Dit is het winnende lied, Blas Cantó met ‘Voy a quedarme’.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?