Dit is het nieuwe prefab huisje van IKEA dat iedereen wil

Dit is het nieuwe prefab huisje van IKEA dat iedereen wil
Beeld: IKEA.com

Dit is het nieuwe prefab huisje van IKEA dat iedereen wil

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Veel van onze lezers zijn uitgeweken Nederlanders en Belgen die zich in Spanje installeerden. Vaak houdt dit in dat ze er een huis kochten, opknapten of uit het niets opbouwden. En net zo goed zijn er heel wat andere lezers die dromen van een toekomst onder de Spaanse zon. Wie weet is het nieuwe prefab huisje van IKEA voor hun wel de ideale oplossing?

De mode van de prefab huisjes is alvast nog niet voorbij. Grote merken als Aliexpress, Amazon en Leroy Merlin sprongen al eerder op de kar, maar nu wil ook IKEA niet achterblijven. Het stelde zopas haar nieuwe prefab huisje voor. Het model is 25 vierkante meter groot en staat op wielen.

Het huis van IKEA is gemeubeld (hoe kon het ook anders), verplaatsbaar en duurzaam. Bij de ontwikkeling van dit Tiny House werkte de meubelgigant samen met het bedrijf Escape. De binnenkant werd ontworpen door Abbey Stark, het hoofd van design van IKEA.

Binnen is het huis erg doordacht. Elke oppervlakte wordt optimaal gebruikt om op zo een kleine oppervlakte toch genoeg opberg- en leefruimte te hebben. Het Tiny House van IKEA heeft wel een stevig prijskaartje. Als je er eentje wil bestellen, ben je 40.300 euro kwijt.

Het prefab huisje van IKEA is eigenlijk een gepersonaliseerde versie van het Vista Boho XL model van Escape Home. Het is gedecoreerd in neutrale kleuren, beschikt over een keuken met inductieplaten, een slaapkamer en een woonkamer. Er zijn voorzieningen voor warm water, het huis heeft geen enkele uitstoot en is voorzien voor elk klimaat (airconditioning en verwarming). Wie de meubels van IKEA er bij wil moet daar in totaal wel 54.000 euro voor neerleggen.

Ga naar de inhoud