Horeca Benidorm heeft deze zomer meer dan 4.000 obers nodig

Horeca Benidorm heeft deze zomer meer dan 4.000 obers nodig
Beeld: Canva

Horeca Benidorm heeft deze zomer meer dan 4.000 obers nodig

ALICANTE – De toeristische stad bij uitstek van de Costa Blanca, Benidorm, plant deze zomer een heropleving van het toerisme. Niet alleen goed voor wie er graag op reis gaat, maar ook voor de werkgelegenheid. In Benidorm voorziet men nu al de vraag naar minstens 4.000 camareros (obers) en camareras (serveersters) .

Nu de besmettingen na de zesde golf van het coronavirus weer afnemen, wrijft de toeristische sector in Benidorm zich al in de handen. De organisatie ABRECA (Asociacion de Bares, Restaurantes y Cafetarias de Benidorm – Vereniging voor bars, restaurants en cafetaria’s van Benidorm) heeft al een campagne op poten gezet om werknemers van over heel Spanje aan te trekken. 

Benidorm telt 1.600 zaken die gemiddeld 5 mensen in dienst nemen, maar in het hoogseizoen en veel weekends dat aantal moeten uitbreiden. Bovendien zijn veel werknemers tijdens de coronacrisis weggetrokken uit het zwaar getroffen Benidorm. Al die plaatsen opnieuw vullen is dus geen evidentie. Daarom biedt ABRECA nu zelfs gratis cursussen aan voor mensen zonder ervaring in de horeca, om hen alsnog klaar te stomen voor de zomer.

Een van de voordelen die onder meer aangeboden wordt is een overnachting voor obers voor slechts 12 euro per nacht. Dat komt neer op 360 euro per maand, een bedrag dat stevig onder de gebruikelijke 700 euro ligt voor een gelijkaardig appartement. Er zijn namelijk meerdere slaapkamers, een keuken, een woonkamer en sommigen beschikken zelfs over een terras.

Wie zin heeft in een lange zomer in de Spaanse horeca, vindt in Benidorm dus alvast een bestemming bij uitstek. ABRECA opent binnenkort ook zijn eigen jobportaal waar men heel wat aanbiedingen zal kunnen vinden. Noteer alvast de website www.benjijob.es , die voorlopig nog niet in gebruik is, maar elk moment online zal komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.