Search
menu
Search

19 kilometer lange fiets-en wandelroute gepland op oud spoor tussen L’Hospitalet en Cambrils

19 kilometer lange fiets-en wandelroute gepland op oud spoor tussen L’Hospitalet en Cambrils
Beeld: Google Maps / screenschot

19 kilometer lange fiets-en wandelroute gepland op oud spoor tussen L’Hospitalet en Cambrils

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Na de sloopwerkzaamheden van het oude treinspoor langs de kust van de Costa Dorada, zal er een toekomstige ‘groene weg’ worden gebouwd voor voetgangers en fietsers, die een lengte zal hebben van 19 kilometer en het Playa del Torn in L’Hospitalet de l’Infant zal verbinden met het voormalige treinstation van Cambrils.

Het voormalige treinspoor tussen L’Hospitalet de l’Infant en Cambrils aan de Costa Dorada zal worden omgebouwd tot een ‘Via Verde’, onderdeel van het netwerk van fiets- en wandelpaden op oude treinsporen. Dit zal gebeuren nadat de sloopwerkzaamheden zijn voltooid, die op 19 november 2022 zijn begonnen en een jaar zullen duren, zo meldde de spoorwegbeheerder Adif.

Na jaren van onzekerheid heeft de burgemeester van Mont-roig del Camp, Fran Morancho, onthuld dat er acht maanden geleden een bijeenkomst plaatsvond met de burgemeesters van de andere twee getroffen gemeenten, waarbij werd besloten om door te gaan met de aanleg van deze 19 kilometer lange ‘groene weg’ van het Playa del Torn in l’Hospitalet de l’Infant tot aan het oude, inmiddels afgebroken, treinstation van Cambrils.

De financiering van deze ‘Via Verde’ zal, als alles volgens plan verloopt, worden gedaan met behulp van de Next Generation fondsen, die tot nu toe 42 miljoen euro aan de gemeente hebben bijgedragen. Burgemeester Morancho gaf toe dat de ‘Via Verde’ niet in deze ronde is opgenomen, maar dat er wel over is gesproken dat dit in de nabije toekomst wel het geval zal zijn.

De aanleg van de toekomstige ‘Via Verde’ tussen de drie gemeenten (l’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig Miami Platja en Cambrils) zal een belangrijke toeristische attractie zijn voor het gebied. Tenminste, dat is wat de burgemeester van Mont-roig hoopt, waarbij hij benadrukte dat er natuurlijke gebieden langs de route liggen die zeer aantrekkelijk zijn, zoals het Torn strand en het Estany Gelat. 

Voor de toeristen die verblijven op de campings in Mont-roig Miami Platja zal het een perfecte manier zijn om via de ‘Via Verde’ op de fiets of lopend naar Cambrils te gaan, en vice versa, zodat ze geen gebruik meer hoeven te maken van de drukke en gevaarlijke N-340 weg. Meer informatie over of deze ‘Via Verde’ verder gaat dan het oude treinstation van Cambrils zoals bijvoorbeeld naar Salou, is niets bekend.

Ga naar de inhoud