Verdwaalde jongen verkleed als politie mag even echt agent zijn in Barcelona

Verdwaalde jongen verkleed als politie mag even echt agent zijn in Barcelona
Beeld: @mossos / twitter

Verdwaalde jongen verkleed als politie mag even echt agent zijn in Barcelona

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het carnaval is één van de populairste feesten voor kinderen in Spanje. Het is een week vol vertier en verkleedpartijen. Een populaire keuze is om verkleed te gaan als politieagent. Zo was er op vrijdag 17 februari ook een jongen verkleed als agent. Hij raakte echter verdwaald. Gelukkig vond de politie het jongetje op het plein Sant Jaume, voor het Palau de la Generalitat regeringsgebouw van Catalonië. 

Het duurde even voor ontdekt werd wie de ouders van de jongen waren en hoeveel tijd ze nodig zouden hebben om bij het politiebureau te komen om de jongen op te halen. Zo kreeg de kleine jongen een grote verrassing. Hij mocht even deel uitmaken van het korps van de Mossos d’Esquadra, de regionale politie in Catalonië. 

De jongen mocht vijftien minuten lang helpen bij het controleren van de camera’s die de omgeving van het regeringsgebouw in de gaten houden. In die vijftien minuten werd uitgezocht wie de moeder van het kind was.

Op social media meldde de Catalaanse politie het volgende: “We hebben deze minderjarige van vijf jaar gevonden die verdwaald was vlak bij het regeringsgebouw. Hij was verkleed als ‘mosso’ en hij heeft ons geholpen bij het controleren van het Palau de la Generalitat terwijl we naar zijn moeder zochten. Gelukkig is alles goed afgelopen”.

De jongen kon met eigen ogen zien hoe het politiekorps werkt en hoe het regeringsgebouw wordt beveiligd door middel van de beveiligingscamera’s. Het is een verhaal met een goed einde dat ervoor heeft gezorgd dat de jongen afgeleid werd en zich ook echt politieagent kon voelen voor een dag.

Ga naar de inhoud