Het Prado museum in Madrid opent zaterdagavond zijn deuren voor gratis bezoek

Het Prado museum in Madrid opent zaterdagavond zijn deuren voor gratis bezoek
Beeld: Museo El Prado / web

Het Prado museum in Madrid opent zaterdagavond zijn deuren voor gratis bezoek

Het beroemde Prado museum in Madrid, Spanje opent opnieuw zijn deuren ’s avonds voor gratis bezoeken. Dit unieke evenement trekt duizenden bezoekers en is een geweldige kans om de uitgebreide kunstcollectie van het museum te ervaren.

Het Museo Nacional del Prado is een van de grootste en prestigieuste kunstmusea ter wereld. Het museum herbergt een van de grootste collecties Europese schilderkunst, met meesterwerken van onder meer Velázquez, Goya, El Greco, Rubens, Bosch en Rembrandt.

Sinds 2019 opent het Prado museum gratis zijn deuren voor het publiek op de eerste zaterdagavond van de maand. Dit evenement heet “El Prado de Noche” (Het Prado ’s Nachts). In 2023 trok dit initiatief meer dan 10.000 extra bezoekers naar het museum per avond. Het evenement vindt plaats van 20.30 uur tot 23.30 uur, met gratis toegang via de Los Jerónimos ingang. De eerste avond dat het museum open is in 2024 is op zaterdag 2 maart.

Bij een avondbezoek kunnen de tijdelijke tentoonstellingen worden bezocht die overdag te zien zijn. Ook zijn delen van de vaste collectie opengesteld, bijvoorbeeld het 19e-eeuws schilderijen of renaissanceschilderkunst. Er zijn muzikale optredens en speciaal voor de avondopenstelling bedachte activiteiten. Zo kun je de “achterkant” van schilderijen bekijken bij de tentoonstelling Reversos die in maart 2024 te zien is.

Ga naar de inhoud