De bekende Spaanse trap in Calpe heeft concurrentie in Castellón

De bekende Spaanse trap in Calpe heeft concurrentie in Castellón
Beeld: via canva.com

De bekende Spaanse trap in Calpe heeft concurrentie in Castellón

De beroemde Spaanse trap van Calpe, de kleurrijke trap gedecoreerd met de Spaanse vlag, trekt vele toeristen, Instagrammers, influencers en nieuwsgierigen, maar deze unieke attractie krijgt nu concurrentie van een andere trap in het dorp Onda, in de provincie Castellón.

De trap van Calpe is een populaire plek voor toeristen vanwege zijn unieke uitstraling. De treden zijn beschilderd in de kleuren van de Spaanse vlag, rood, geel en paars, wat een prachtig visueel effect creëert. De trap is uitgegroeid tot een symbool van Calpe en is vaak te zien op sociale media en reisblogs. De trap is 200 meter lang en heeft 140 treden die al sinds 1975 geverfd zijn in de kleuren rood en geel van de Spaanse vlag.

De trap trekt veel bezoekers die foto’s maken en delen op sociale media. Het is een populaire spot voor toeristen en influencers. De trap vertegenwoordigt de Spaanse traditie en cultuur en is een populaire plek voor lokale evenementen en feesten.

De nieuwe rivaal in Onda

De trap van Onda, gelegen in de provincie Castellón, is een nieuwe aanwinst die de populariteit van de trap van Calpe probeert te evenaren. Deze trap is groter, breder en indrukwekkender en is ook versierd met de Spaanse vlag. In totaal is de trap 250 meter lang en bestaat deze uit 160 treden. 

De trap is onderdeel van een groter plan van de lokale overheid om het toerisme in Onda te stimuleren. Het wordt gepromoot als een nieuwe attractie voor bezoekers. De trap is geïnspireerd op de lokale stierenvechttraditie en heeft een stierenvechtersarena-motief. Dit onderscheidt het van de trap van Calpe.

Het is nog te vroeg om te zeggen of de trap van Onda de populariteit van de trap van Calpe kan evenaren. Beide trappen bieden unieke ervaringen en trekken toeristen om verschillende redenen.

  • onda trap
  • De bekende Spaanse trap in Calpe heeft concurrentie in Castellón
Ga naar de inhoud