skip to Main Content
Stierenvechter wordt op de horens genomen in Valencia
Levante

Stierenvechter wordt op de horens genomen in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Tijdens de Las Fallas feesten is de stierenvechter Enrique Ponce op de horens genomen door een stier waarbij hij zwaargewond raakte. De 47-jarige stierenvechter veteraan had geen geluk afgelopen maandag toen hij oog in oog stond met de 532 kilo zware stier Declamador.  

Voor Enrique Ponce is het niet de eerste keer dat een stier sterker en slimmer blijkt te zijn dan de stierenvechter aangezien hij in 2014 ook al zwaargewond raakte bij het stierenvechten tijdens de Las Fallas feesten in Valencia.

Dit keer was het echter Declamador, een 532 kilo zware vader van twee, die besloot het niet meer te pikken en Ponce eens flink te grijpen. De stier draaide zich snel om nadat Ponce met zijn cape zwaaide maar wist een van zijn horens met veel kracht in de bil van de stierenvechter te duwen en deze de lucht in te gooien. Ponce komt op de grond terecht waarbij hij ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie.

Daarna valt Ponce op de grond en loopt de stier nog even over hem heen voordat de begeleiders de aandacht van de stier kunnen opeisen en deze weglokken bij Ponce vandaan. De stierenvechter weet daarna nog op te staan maar het bloed stroomt inmiddels uit de wond en hij wordt weggedragen de arena uit.

Enrique Ponce werd overgebracht naar een ziekenhuis in Madrid waar hij inmiddels succesvol aan zijn knie werd geopereerd. Daarnaast had Ponce een gebroken rib en een wond van 12 centimeter in zijn linker bil waaraan Ponce ook werd geopereerd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 33 reacties
 1. Ik hou van Spanje doch dat wil niet zeggen dat ik niet tegen stierengevechten mag zijn. Op veel plaatsen gaan er stemmen op om stierengevechten te verbieden. En dat vind ik toch een goede trend. Gevechten waarbij men de stier niet dood doch ook niet uitput of uitbuit en waarbij het enkel gaat om de lenigheid van de stierenvechter om de stier te vlug af te zij, dan kan dit, volgens mij, nog door de beugel doch wie ben ik om dit te beoordelen ook al ben ik tegen stierengevechten. Zo maar een traditie afschaffen zal niet zo vlug verdwijnen en het zal nog jaren duren voor de Spanjaarden deze zullen laten varen… Het hoort nu eenmaal bij hun cultuur!

 2. Fijn dat er zoveel mensen zijn die een ander mens graag zien..
  ..lijden…..of leiden…..weet het even zelf niet…..maar even de zon gebruiken om er dieper over na te denken…. begrijp geloof ik nu ook iets beter de verkiezingen in Nederland…..zal de maan waarschijnlijk ook nog nodig hebben om het allemaal een plaats te geven…..

 3. Aan Jean COUTEREEL: Shame on you ! …
  Ik denk niet dat je dit soort personen persoonlijk moet kennen om te weten dat het om lafaards gaat.
  Iemand die zulke dingen kan doen met dieren, dat zijn personen die in staat zijn om dit ook met mensen te doen.
  Goor volkje.

  1. Speciaal voor al die azijnpissers hier …
   Als jullie toch zo erg tegen ‘de spanjaarden’ en hun gebruiken zijn, waarolm zitten jullie dan op deze site en lees je deze berichten ?
   Ik zie hier reacti’s staan in de trend van :”Goed voor hem, Barbaars volk, Achterlijke mensen, Ze staan 20jaar achter en misschien is het uit luiheid, enz…”
   Ik ben er zeker van dat net jullie het soort ‘volk’ is dat direct staan te roepen wanneer in hun landje ergens een moslim met een boerka op straat loopt en ergens tegen iemand aan loopt of op een terrasje zit met een koffie ofzo…
   Veeg misschien eerst eens voor julli eigen deur vooraleer je een ganse bevolking en hun cultuur gaat uitmaken voor alles en nog wat …
   Nogmaals, ik kan heel goed begrijpen dat iemand tegen het stierengevecht op zich is, maar ik vraag me af of dit is wat jullie geleerd hebben tijdens jullie opvoeding en of je deze levenswijze, waarbij je een individu en zelfs een een ganse bevoling gaat beledigen, dan ook doorgeeft aan jullie kinderen ?…

 4. Leef al bijna 20 jaar als expat en heb dus op verschillende plaatsen geleefd/gewoond. Mijn persoonlijke ervaring hier lokaal in Tarragona: ze staan hier 20 jaar achter op heel veel vlakken (verkeer, onderwijs, taalkennis, milieu) De ‘tranquila, no pasa nada’ mentaliteit. Daarenboven houden ze graag vast aan tradities omdat verandering hen volgens mij afschrikt. Of is het misschien uit luiheid. Weet het niet goed. Cultuur is belangrijk maar gelukkig leven we niet meer in de Middeleeuwen (alhoewel…die arenas lijken verdacht veel op die colosseums van ‘The Gladiator en Ben Hur ;))

 5. Hypocriet om naar Spanje te komen als toerist of bewoner en vertellen wat een Spanjaard moet doen of laten. Je hoeft hier niet te zijn. De Spaanse cultuur en gebruiken is een Spaanse zaak. Gedraag je als gast of ga weg. En voor al die kneuzen met hun bloeddorstige verwensingen…net zo kinderlijk primitief en geen haar beter.

  1. Ik vermijd Spanje om die reden en ja ik applaudisseer als een stierenvechter het onderspit moet delven. Zoals ik applaudisseer voor elk dier ter wereld wat een mens te slim af is als het zinloos wordt getergd en vermoord. De mens en zijn cultuur nemen zoals het is heeft zijn grenzen.

  2. waarom denk je dat ik niet en nooit na spanje ga. ben er 1 keer geweest en dat is genoeg. spanjaarden zijn geen aardige mensen. heb genoeg gezien daar. en cultuur en gebruiken hebben niets te maken met hoe pijnlijk ze die beesten martelen alleen voor hun eigen persoonlijkheid

  1. ja 1 nul voor deze stier moest vaker gebeuren dieren onnodig laten afzien en dan afmaken moet je weten dat de spanjaarden geen dierenvrienden zijn enkel de paarden houden ze van maar die hebben ze ook nodig met stierengevecht

 6. Heel goed van de stier dit moet eens ophouden deze leed vermaak.
  jammer dat de stier niet meer heeft aangericht, doodgaan moest hij toch….

 7. Geen reactie, er worden al genoeg haatberichten gezet door de ‘specialisten’ ter zake die allemaal Jan, Pier en Pol noemen … En veel te weining reactie’s van de mensen die hier als spanjaard zijn opgegroeid en door de enorme rijkdom die ze hier dagelijks verdienen waarschijnlijk niet eens een pc kunnen aanschaffen om te zeggen dat dit een veel eerlijker en trotser job is dan ergens te gaan bedelen aan de Basiliek van Valencia…

   1. Lees dan tenminste eerst eens de dingen die iedereen hier hier durft zeggen over een persoon die op een eerlijke manier zijn gezin onderhoud …
    Dat je iets het tegen stierengevechten daar kan ik volledig inkomen, maar breek in godsnaam niet de persoon zelf af en zeker niet als je niet eens weet waarover je praat … Niemand van jullie kent de persoon Enrique Ponce en toch is hij voor jullie – en dan bedoel ik iedereen die hier als ‘buitenlandse specialist’ zijn gal gaat spuwen-, stukken kwaadaardiger en slechter dan de duivel in persoon… Shame on you ! …

 8. Wanneer is dat dierenbeulen met dieren nu eens over. Voor mij mag elke stierenvechter het loodje leggen. Stierenvechten moet stoppen ook alle andere kwellingen aan dieren in Spanje. STOPPEN STOPPEN en leef in vrede zonder wreedheden met alle dieren. Geef om de dieren en doe de dieren geen leed aan.

  1. Helemaal akkoord. En voor de stierenbeul ” loontje komt achter zijn boontje “.
   Hopelijk heeft hij zijn lesje geleerd. Tradities moet je in eer houden, maar daar behoort geen leed toe.

 9. Deze stierenvechter had de keuze om de arena in te gaan. De stier niet. Él que a hierro mata, muere a hierro. Perfect gezegde in dit geval.

 10. Goed gedaan Declamador, gefeliciteerd. Ik hoop dat hij Ponce zijn
  prostaat heeft geraakt dan moeten ze later niet meer uithalen ! Eerst met dat paard een dikke speer in zijn nek jagen zodat de stier zijn kop niet meer kan rechten, dan dat beest maar laten afzien… niet alleen de stieren vermoorden ze, maar ook de vrouwen, alle weken één wat een volkje…

  1. Ado, je hebt dus niet eens gezien dat dit jaar de picadores werden vervangen door caballeros (heel beweeglijke paarden) die de stier uitdagen tot een charge en hem dan sierlijk ontwijken … Ik vind het bij het haar gegrepen dat je dan het volgende durft neerschrijven “Eerst met dat paard een dikke speer in zijn nek jagen zodat de stier zijn kop niet meer kan rechten”…

 11. BEn altijd dolgelukkig wanneer een stier het heft in eigen horens”neemt, een walchelijk geheel zo Middeleeuws of nog vroeger. DaT MOET STOPPEN.
  EN inderdaad hoe is het met het arme dier? dat vertelt het verhaal niet

 12. Tja, wie zijn gat brand, eehh ik bedoel wie zijn gat opengereten wordt, kan voorlopig ff niet zitten. Eigen schuld, stiertje pesten is risico´s nemen.

 13. Ik lees nergens hoe het met de stier gaat?
  Wat een laf gevecht, laat die stier het gevecht gewoon af maken en laat bij Ponce z n ballen eraf snijden.
  Eerlijk is eerlijk toch.
  Dit gevecht slaat nergens op.

 14. Ja ik kan begrijpen dat de stier wit heet was op ponce ,maar je ziet dat ze heel vlug kunnen zijn ,heel erg alert zijn ,zeker omdat hij ook met de fallas feesten al eens gepakt is ,zal mij benieuwen of hij nog een keer de arena in gaat .beterschap ponce

  1. Hoogste tijd dat de stieren eens gaan terug vechten ..En ja dat je dan een keer aan de beurt bent dat is het risico van het **vak**!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by