Stierenvechter wordt op de horens genomen in Valencia

Stierenvechter wordt op de horens genomen in Valencia

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Tijdens de Las Fallas feesten is de stierenvechter Enrique Ponce op de horens genomen door een stier waarbij hij zwaargewond raakte. De 47-jarige stierenvechter veteraan had geen geluk afgelopen maandag toen hij oog in oog stond met de 532 kilo zware stier Declamador.  

Voor Enrique Ponce is het niet de eerste keer dat een stier sterker en slimmer blijkt te zijn dan de stierenvechter aangezien hij in 2014 ook al zwaargewond raakte bij het stierenvechten tijdens de Las Fallas feesten in Valencia.

Dit keer was het echter Declamador, een 532 kilo zware vader van twee, die besloot het niet meer te pikken en Ponce eens flink te grijpen. De stier draaide zich snel om nadat Ponce met zijn cape zwaaide maar wist een van zijn horens met veel kracht in de bil van de stierenvechter te duwen en deze de lucht in te gooien. Ponce komt op de grond terecht waarbij hij ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie.

Daarna valt Ponce op de grond en loopt de stier nog even over hem heen voordat de begeleiders de aandacht van de stier kunnen opeisen en deze weglokken bij Ponce vandaan. De stierenvechter weet daarna nog op te staan maar het bloed stroomt inmiddels uit de wond en hij wordt weggedragen de arena uit.

https://twitter.com/Leona_Despierta/status/1107836924394463232

Enrique Ponce werd overgebracht naar een ziekenhuis in Madrid waar hij inmiddels succesvol aan zijn knie werd geopereerd. Daarnaast had Ponce een gebroken rib en een wond van 12 centimeter in zijn linker bil waaraan Ponce ook werd geopereerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.