Search
menu
Search

Gezellig thuisisolament met deze Spaanse Netflix series

Gezellig thuisisolament met deze Spaanse Netflix series
Beeld: Unsplash

Gezellig thuisisolament met deze Spaanse Netflix series

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Over de hele wereld is men in de ban van het coronavirus en in veel landen waaronder Spanje, Nederland en België worden maatregelen getroffen om het voor veel mensen dodelijke virus te stoppen. In België en Spanje moet men verplicht binnen blijven en in Nederland wordt dat (voorlopig) alleen nog aangeraden. Maar wat moet je dan doen al die uren binnenshuis? Wat dacht je van een flinke dosis bingewatchen, comakijken of marathonkijken met Spaanse series bij Netflix.

Hieronder een overzicht van de Spaanse series die te zien zijn op Netflix en waarmee je wel even zoet bent de komende dagen, weken of maanden. Van veel van de series is er één seizoen te vinden terwijl andere series 2, 3 of meer seizoenen hebben waardoor er alleen nog maar meer kijkplezier is.

We nemen niet La Casa del Papel in ons overzicht op want we weten inmiddels wel dat dit de populairste Spaanstalige serie bij Netflix is. Overigens is het niet lang meer wachten want op 4 april wordt seizoen 4 gelanceerd. Waarschijnlijk zal dat in Spanje en België binnen de verlengde noodtoestand vallen wat dus mooi meegenomen is voor de fans van deze spannende serie. Was je nog niet begonnen aan La Casa de Papel, dan is de noodtoestand wellicht een mooie gelegenheid. Er staan drie seizoenen met in totaal 23 afleveringen van gemiddeld 50 minuten op Netflix.

Toy Boy

Een stripper in Málaga wordt na zeven jaar vrijgelaten in afwachting van een nieuw proces en wil bewijzen dat zijn minnares hem liet opdraaien voor de moord op haar man. Een spannende serie bestaande uit 1 seizoen met 13 afleveringen van elk gemiddeld 60 minuten.

Vivir sin permiso

Wanneer een Galicische schipper en drugsbaron die z’n Alzheimer probeert te verbergen met pensioen gaat, wil zijn rechterhand het imperium van z’n erfgenaam ontvreemden. Deze Spaanse serie bestaat uit 2 seizoenen met 13 afleveringen van elk gemiddeld 70 minuten in seizoen 1 en 10 afleveringen van elk gemiddeld 75 minuten in seizoen 2.

La Víctima número ocho

Niemand is te vertrouwen nadat een bomaanslag in de Baskische stad Bilbao zeven doden heeft geëist en de levens van de vermoedelijke jihadist en iedereen om hem heen kapot heeft gemaakt. Deze serie bestaat uit 1 seizoen met 8 afleveringen van elk gemiddeld 55 minuten. 

Hache

Terwijl Helena de liefde en het vertrouwen wint van de leider van een heroïne kartel in het Barcelona van de jaren 60, leert ze ook hoe ze in de bende hogerop kan komen. Deze serie bestaat uit 1 seizoen met 8 afleveringen van elk gemiddeld 45 minuten.

Criminal Spain

De Spanning van het psychologische spel tussen rechercheurs en verdachten is in het verhoorkamer voelbaar. De zoektocht naar antwoorden heeft er soms een morele prijs. Seizoen 1 bestaat uit 3 Spaanse afleveringen van elk gemiddeld 40 minuten. Is de Spaanse Criminal bevallen dan zijn er ook nog Britse, Franse en Duitse Criminal afleveringen.  

Alta Mar

Twee zussen ontdekken verontrustende familiegeheimen a een aantal mysterieuze sterfgevallen op een luxueus schip dat in de jaren 40 van Spanje naar Brazilië voer. Alta Mar heeft 2 seizoenen bij Netflix bestaande uit 8 afleveringen van elk gemiddeld 40 minuten en seizoen 2 met tevens 8 afleveringen van elk gemiddeld 40 minuten.  

Élite

Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen arme en rijke studenten tot een moord. Élite is een wereldwijd succes dat inmiddels bestaat uit 3 seizoenen met elk 8 afleveringen (24 in totaal) van elk gemiddeld 45 minuten.

Fugitiva

Een slachtoffer van huiselijk geweld beraamt een ingenieus plan om haar gezin te beschermen tegen haar rijke, machtige echtgenoot en zijn wraakzuchtige vijanden. Deze serie is opgenomen in Mexico, Madrid en Benidorm. Fugitiva bestaat uit 1 seizoen met 10 afleveringen van elk gemiddeld 50 minuten. 

El sabor de las margaritas

Deze Spaanse serie is opgenomen en speelt zich af in het noordwesten van Spanje in de regio Galicië en is ook niet in het Spaans maar in het Galicisch. Tijdens een onderzoek naar een verdwenen meisje in een dorpje in Galicië ontrafelt een Guardia Civil agente geheimen die verband houden met een verlies dat ze zelf heeft meegemaakt. ‘Bitter Daisies’ bestaat uit 1 seizoen met 6 afleveringen van elk gemiddeld 70 minuten.   

El Vecino

Het leven van de egocentrische Javier staat op zijn kop als hij plotseling een superheld wordt en zijn recente ex de opdracht krijgt om zijn identiteit te ontdekken. Seizoen 1 bestaat uit 10 afleveringen van elk gemiddeld 30 minuten.

Brigada Costa del Sol

Vier onverschrokken en impulsieve agenten vormen in de jaren 70 een speciale narcotica-eenheid om de opkomende drugshandel aan de Spaanse Costa del Sol aan te pakken. Seizoen 1 bestaat uit 13 afleveringen van elk gemiddeld 65 minuten.

Fariña

In de jaren 80 wordt een jonge visser in het Spaanse Galicië een welvarende cocaïne smokkelaar door Latijns-Amerikaanse leveranciers toegang te verschaffen tot Europa.  Seizoen 1 bestaat uit 10 afleveringen van elk gemiddeld 65 minuten.

Mar de Plástico

Een agent onderzoekt de moord op een jonge vrouw in een plaats in de provincie Almería waar etnische spanningen hoog oplopen tussen de werknemers van de vele kassen. Er zijn 2 seizoenen van elk 13 afleveringen (26 in totaal dus) van gemiddeld 75 minuten.

Días de Navidad

Weliswaar is het nu geen kerstmis maar de serie is het hele jaar door leuk om te bekijken. Vier zussen krijgen te maken met familiedrama’s en geheimen die zich afspelen in drie verschillende tijdsperiodes maar altijd op eerste kerstdag. Seizoen 1 bestaat uit slechts 3 afleveringen van elk gemiddeld 60 minuten.  

La Catedral del Mar

In het 14e-eeuwse Barcelona is een horige vastberaden om rijkdom en vrijheid te bereiken maar stuit daarbij op minachting van de adel en achterdocht van de inquisitie. Het is de verfilming van het gelijknamige boek ‘De Kathedraal van de zee’. Seizoen 1 bestaat uit 8 afleveringen van elk gemiddeld 55 minuten.

Paquita Salas

Paquita was in de jaren 90 een van de beste agenten voor artiesten in Spanje. Als ze opeens haar grootste klant verliest gaat ze wanhopig op zoek naar nieuwe sterren. Er zijn inmiddels 3 seizoenen met in totaal 15 afleveringen van gemiddeld 35 minuten.

Vis a Vis

Macarena’s leven is verwoest wanneer ze wordt veroordeeld tot zeven jaar cel wegens fiscale fraude, een feit dat ze moeilijk kan verbergen voor haar ouders. Vis a Vis wordt vaak gezien als de Spaanse versie van The Orange is Black. Er zijn inmiddels alweer 4 seizoenen met elk 11, 13, 8 en 8 afleveringen van elk gemiddeld 50 minuten.

Er zijn nog meer Spaanstalige series te vinden op Netflix maar als we doorgaan wordt de lijst wel erg lang. Heb jij bovenstaande series al gezien?

Ga naar de inhoud