Aantal inwoners van Spanje dat de autogordel niet gebruikt neemt iets toe

Aantal inwoners van Spanje dat de autogordel niet gebruikt neemt iets toe
Beeld: 123rf

Aantal inwoners van Spanje dat de autogordel niet gebruikt neemt iets toe

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Slecht en gevaarlijk nieuws want volgens de Spaanse verkeersdienst DGT is het aantal verkeerscontroles waarbij personen die de autogordel niet droegen toegenomen. Het gaat daarbij hoofdzakelijk om de bijrijders waaronder kinderen en kinderen in kinderzitjes die niet goed met de autogordel waren vastgezet.

Volgens de Dirección General de Tráfico (DGT) is het aantal personen dat de autogordel niet om had met 7% gestegen. Dat trekt de DGT als conclusie uit een controleperiode tussen 8 en 14 maart waarbij dus meer boetes zijn uitgedeeld.

In die korte tijd heeft de Guardia Civil afdeling Tráfico 327.414 voertuigen gecontroleerd waarbij 3.914 er boetes werden gegeven omdat iemand of meerdere personen de gordel niet droeg. Dat gebeurde met name op de secundaire wegen, dus niet de snelwegen, waar de meeste dodelijke ongelukken plaatsvinden.

In totaal kregen 2.409 chauffeurs en 1.313 bijrijders een boete en waren er 789 kinderzitjes op de voorstoel en 524 kinderzitjes op de achterbank die niet vastzaten. 192 minderjarigen hadden geen autogordel om of zaten niet op de verplichte verhoging voor kinderen kleiner dan 135 cm.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.