Grootste gemeentelijke museum van Spanje in Hellín in Castilla-La Mancha geopend

Grootste gemeentelijke museum van Spanje in Hellín in Castilla-La Mancha geopend
Beeld: Ayuntamiento Hellín / Facebook

Grootste gemeentelijke museum van Spanje in Hellín in Castilla-La Mancha geopend

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALBACETE – In de gemeente Hellín in de provincie Albacete in de autonome regio Castilla-La Mancha is deze zondag 21 maart het grootste gemeentelijke museum van Spanje geopend. Het gaat om het MUSS Museo Municipal de Hellín dat een oppervlakte heeft van 2.160 vierkante meter. Een van de belangrijkste permanente tentoonstellingen is de Semana Santa van Hellín en alles wat daarmee te maken heeft.

De gemeente Hellín heeft circa 30.000 inwoners en een van de belangrijkste culturele en traditionele evenementen is de Heilige week ofwel de Semana Santa met de vele processies. In het MUSS gemeentemuseum wordt veel aandacht gegeven aan deze Semana Santa, mede omdat het ook onderdeel is van het Interés Turístico Internacional.

Het MUSS is gelegen in een modern gebouw waar vier verdiepingen te vinden zijn met op elke verdieping verschillende onderwerpen. Op de -2 verdieping is ruimte voor wisselende voorstellingen terwijl op verdieping -1 er aandacht is voor de geschiedenis van de stad Hellín en de archeologische Romeinse vindplaats van Tolmo de Minateda.

Op de begane grond (0-verdieping) bevindt zich de receptie, ontvangsthal en het gemeentelijke toeristische informatiekantoor (Oficina de Turismo). Daarnaast kun je op de begane grond de permanente voorstelling over de Semana Santa zien met als thema ‘Dos tradiciones, una Semana Santa’.

Op de eerste verdieping is een permanente voorstelling te zien over de natuur en de evolutie terwijl op de tweede verdieping een expositie te bekijken is over het culturele en etnografische landschap en daar ook de museum kantoren gelegen zijn.

Het museum is dus gelegen in een modern gebouw maar de oude gevel van het paleis van de graaf van Lumiares is bewaard gebleven. Het museum is het in het centrum van de stad gelegen nabij de Plaza de la Iglesia ofwel het kerkplein.

Het museum is op zondag plechtig geopend waar ook de regionale premier van Castilla-La Mancha Emiliano García-Page bij aanwezig was.

Ga naar de inhoud