Netflix biedt meer films en series aan in de overige co-officiële talen in Spanje

Netflix biedt meer films en series aan in de overige co-officiële talen in Spanje
Beeld: Canva

Netflix biedt meer films en series aan in de overige co-officiële talen in Spanje

MADRID – Nog voordat de nieuwe Algemene Wet op de Audiovisuele Communicatie van kracht wordt in Spanje waarin staat dat internationale en nationale streamingplatforms zoals Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, Disney+ en Movistar+ meer films en series moeten aanbieden in de andere officiële talen in Spanje, heeft Netflix die beslissing al genomen. Netflix lijkt te begrijpen dat de investering in het vertalen van content efficiënt genoeg is om het potentiële publiek dat bereikt kan worden in de overige talen naar het platform te krijgen.

Netflix heeft besloten om naast films en series die in het Spaans zijn nagesynchroniseerd of ondertiteld nu ook content aan te bieden dat vertaald en ondertiteld wordt in het Catalaans, Galicisch en Baskisch. Het gaat daarbij om circa 70 internationale films en series die de komende maanden te bekijken zullen zijn in een van de vier officiële talen die gesproken worden in Spanje.

Deze beslissing heeft Netflix genomen voordat de Algemene Wet op de Audiovisuele Communicatie van kracht wordt in Spanje waarin staat dat streamingplatforms zoals Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, Disney+ en Movistar+ meer films en series moeten aanbieden in de andere co-officiële talen in Spanje. Iets wat voor aardig wat politiek getouwtrek heeft gezorgd. In de nieuwe wet staat dat 6% van het aanbod in vier talen te zien moet zijn, Castiliaans (Spaans), Catalaans, Galicisch en Baskisch.

Maar die wet is niet helemaal waterdicht want deze is alleen van toepassing op de streamingplatforms die zich in Spanje bevinden. Dat wil zeggen, als een platform niet in Spanje is gevestigd dan hoeft dat platform niet aan de Spaanse wet te voldoen. Daarom is wat Netflix nu doet een zinvol gebaar en belangrijk voor de relaties met de Spaanse filmindustrie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.