De 10x beste Paradores hotels om de lente te beginnen

De 10x beste Paradores hotels om de lente te beginnen
Beeld: Paradores

De 10x beste Paradores hotels om de lente te beginnen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het winterseizoen is officieel voorbij met het begin van de lente en de dagen worden langer terwijl de temperaturen steeds meer zomers worden. Voor velen is dit de favoriete tijd van het jaar om te reizen omdat het goede weer allerlei soorten excursies mogelijk maakt zonder het verstikkende zomerse hitte. Daarnaast zijn de bezoeken en excursies veel exclusiever omdat er niet zoveel reizigers zijn als in de zomer. Als je zin hebt om de lente te vieren met een uitje, stellen we samen met de Nederlandse reisaanbieder ParadoresReizen 10 ideale Paradores hotels voor om te genieten van de natuur, interessante culturele bezoeken te brengen of om te ontspannen in een spa. Kom je mee?

De Nederlandse reisaanbieder ParadoresReizen, gespecialiseerd in het aanbieden van zelf samengestelde autorondreizen door Spanje met verblijf in de bekende Spaanse Paradores hotels, heeft recent haar website compleet vernieuwd waarbij ook het aanbod werd uitgebreid tijdens het tienjarig bestaan van ParadoresReizen.com.

Deze organisatie werkt al meer dan tien jaar vanuit Spanje en heeft direct contact met Paradores waardoor ze de beste tarieven kunnen garanderen. Dat gecombineerd met hun zelf samengestelde autorondreizen van 4, 8, 10, 14 of 18 dagen met verblijf in de beste en mooiste Paradores of charme hotels en in Portugal ook in Pousadas, zorgt ervoor dat de Nederlanders en Belgen hun weg naar deze reisaanbieder hebben gevonden.

Op de website ParadoresReizen staan inmiddels meer dan 40 zelf samengestelde autorondreizen met tekst en uitleg, plattegronden en meer informatie. Deze zijn direct via de website aan te vragen waarna het team van ParadoresReizen persoonlijk contact opneemt om de reis te bespreken en naar wens aan te passen. 

mojacar
Beeld: Paradores

1. Parador de Mojácar 

Als je op zoek bent naar een plek waar de zomer nooit eindigt, moet je naar Parador de Mojácar gaan. In dit gebied van Almería is het bijna altijd mooi weer, met een gemiddelde temperatuur van 20 graden en meer dan 3000 zonuren per jaar. De Parador biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en is de perfecte uitvalsbasis om te genieten van de rustige stranden in de omgeving. Meer informatie lees je HIER of kijk HIER voor een samengestelde autorondreis.

nerja
Beeld: Paradores

2. Parador de Nerja

Te midden van prachtige stranden, hoog boven een klif bij de zee, vind je de Parador de Nerja. Als je met kinderen reist, kunnen ze zich vermaken met spelen en rennen in de uitgestrekte tuinen. En als je naast ontspanning ook wilt sporten, heeft de Parador genoeg voorzieningen. Om naar het strand te gaan is er een panoramische lift met uitzicht op zee beschikbaar. Meer informatie lees je HIER of kijk HIER voor een samengestelde autorondreis.

ayamonte
Beeld: Paradores

3. Parador de Ayamonte 

Direct aan de grens met Portugal, in het westelijkste dorp van de provincie Huelva, ligt Parador de Ayamonte. Vanaf het terras kun je genieten van spectaculaire zonsondergangen over de monding van de rivier Guadiana. De stad staat bekend als de “City of Light” en heeft acht kilometer aan stranden, waardoor het een ideale bestemming is om te surfen, windsurfen, golfen of fietsroutes te maken. Meer informatie lees je HIER of kijk HIER voor een samengestelde autorondreis.

salamanca
Beeld: Paradores

4. Parador de Salamanca

De Parador de Salamanca biedt zonder twijfel het beste uitzicht op de stad. Het hotel ligt aan de linkeroever van de rivier de Tormes, op een verhoogd gebied met een spectaculair uitzicht. Vanuit de ramen heb je het perfecte uitzicht op het historische centrum van Salamanca. De stad is bekend als de ultieme universiteitsstad en bruist van het leven met talloze culturele en culinaire activiteiten. Meer informatie lees je HIER of kijk HIER voor een samengestelde autorondreis.

benicarlo
Beeld: Paradores

5. Parador de Benicarló

Strand, zon en rust. De Parador de Benicarló bevindt zich op een bevoorrechte locatie aan de Middellandse Zee. Vanuit de uitgestrekte tuinen kun je genieten van het uitzicht terwijl je het geluid van de golven hoort. De Parador de Benicarló is de perfecte plek om te genieten van het strand en de heerlijke gastronomie van de regio, met een speciale focus op de artisjok met zijn eigen beschermde oorsprongsbenaming, naast de vis en schaaldieren van de veiling, de producten van de moestuin en de beste rijstgerechten. Meer informatie lees je HIER of kijk HIER voor een samengestelde autorondreis.

alcala
Beeld: Paradores

6. Parador de Alcalá de Henares

Het is de perfecte combinatie van traditie en moderniteit. Het 17e-eeuwse klooster-college dat de Parador de Alcalá de Henares huisvest, versmelt met zijn minimalistische en moderne design, terwijl het zijn historische geest behoudt. Het is een voorbeeld van nieuwe architectuur met een uitgebreide tuin die doorboord en uitgesneden is en zich op het dak bevindt, doorbroken door binnenplaatsen die de kamers van licht voorzien. Naast zijn prachtige kloostergang kun je ontspannen in de spa, die zich bevindt op een van de spectaculairste plekken van de Parador: onder de gewelven van de kerk van het oude klooster. Meer informatie lees je HIER of kijk HIER voor een samengestelde autorondreis.

vielha
Beeld: Paradores

7. Parador de Vielha

Bergen, natuur en ontspanning. Als je op zoek bent naar een plek waar je wakker wordt met het gezang van vogels en een spectaculair uitzicht hebt over de vallei van Arán, dan is de Parador de Vielha de plek voor jou. Het hotel ligt bovenop een heuvel bij de ingang van Vielha, waardoor het panoramische uitzicht onverslaanbaar is. Het is de perfecte plek om van de sneeuw te genieten, want het ligt op slechts een paar kilometer van Baqueira-Beret. De Parador biedt ook ecotoerisme-ervaringen aan via het programma “Natuur voor de zintuigen”. Fietsen door het natuurpark Aigüestortes en Estany, de lokale gastronomische tradities ontdekken of genieten van een sterrenhemel met Starlight-classificatie zijn enkele van de plannen die de Parador de Vielha voorstelt. En na een dag vol excursies is er geen betere manier om te ontspannen dan in de spa, met een binnenzwembad en een verwarmd buitenzwembad. Meer informatie lees je HIER of kijk HIER voor een samengestelde autorondreis.

fentede
Beeld: Paradores

8. Parador de Fuente Dé

De Parador de Fuente Dé bevindt zich op een bevoorrechte locatie in het Nationaal Park Picos de Europa. Naast de beroemde kabelbaan die naar het uitzichtpunt van Áliva gaat en omringd door bergen en vegetatie, vinden we dit gezellige berghotel. Het is de perfecte plek als je van avontuurlijk toerisme en natuur houdt. In het gebied zijn talloze wandelroutes en kun je kanoën, raften, abseilen en klimmen, of de Naranjo de Bulnes beklimmen. Meer informatie lees je HIER of kijk HIER voor een samengestelde autorondreis.

vilalba
Beeld: Paradores

9. Parador de Vilalba

De Parador de Vilalba is gelegen op de route van de Camino de Santiago, in de majestueuze Torre dos Andrade. Zes prachtige kamers wachten op je in deze middeleeuwse toren, versierd met wapenschilden en muurschilderingen. Naast de imposante toren is er een stenen gebouw in regionale stijl, verbonden door een mooie tuin, waar de rest van de kamers zich bevinden. Meer informatie lees je HIER of kijk HIER voor een samengestelde autorondreis.

albacete
Beeld: Paradores

10. Parador de Albacete

De Parador de Albacete, gelegen op de uitgestrekte vlakte van La Mancha, is de ideale plek om te ontspannen, tot rust te komen en golf te spelen. Het hotel bevindt zich op een groot landgoed met houten plafonds en tuinen waar kinderen kunnen rennen en spelen. De Parador heeft ook een 9-holes Pitch & Putt baan en een Putt Green. Meer informatie lees je HIER of kijk HIER voor een samengestelde autorondreis.

Wat zijn Paradores?

Paradores zijn luxe hotels die door de Spaanse staat beheerd worden en gelegen zijn in kloosters, kastelen, paleizen, monumentale panden en op unieke locaties. Het is een luxe vorm van reizen met Paradores die overal in Spanje te vinden zijn. Steeds meer Nederlanders en Belgen weten ook hun weg te vinden naar de Paradores, deels via de website van Paradores zelf maar steeds vaker via de Nederlandse reisaanbieder ParadoresReizen.com.

Ga naar de inhoud