Nederlandse Zeeman opent eerste winkel in Málaga

Nederlandse Zeeman opent eerste winkel in Málaga
Beeld: Zeeman / web

Nederlandse Zeeman opent eerste winkel in Málaga

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Goed nieuws voor de Nederlands en Belgische Zeeman-fans die wonen in of rondom Málaga stad want de ‘Primark Holandés’, zoals de Zeeman in Spanje ook wel genoemd wordt, opent binnenkort de eerste winkel in Málaga. Deze zal gelegen zijn aan de Paseo de los Tilos nummer 57 waarvoor de Nederlandse keten inmiddels personeel zoekt.

De Zeeman of ‘See-mán’ is sinds 2015 actief in Spanje waar de keten ook wel de ‘Nederlandse Primark’ genoemd wordt. In slechts 8 jaar tijd is Zeeman gegroeid van de eerste winkel in het Catalaanse Figueres naar 165 winkels in heel Spanje. Daarnaast heeft Zeeman in Spanje in juni 2022 ook de online webwinkel geopend.

In tegenstelling tot andere grote modemerken heeft Zeeman geen ‘prime’-locaties of een locatie in het centrum van steden nodig, maar kiest het voor locaties in de wijken om beter bij hun klanten te kunnen komen. Met meer dan honderdzestig winkels in Spanje is de Nederlandse keten trots om een ​​referentiepunt te zijn voor het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige textielproducten en basiskleding voor het hele gezin, inclusief baby- en kinderkleding, ondergoed, sokken, T-shirts, handdoeken en panty’s. “Altijd voor de laagst mogelijke prijs”.

Op dit moment is de exacte openingsdatum van de Málaga-winkel onbekend, omdat de locatie die door Zeeman is gekozen zich nog in een zeer vroeg stadium van de bouwwerkzaamheden bevindt. De nieuwe winkel komt op de plek waar vroeger Congelados Aliss zat, tussen Primaprix en de matrassenwinkel El Estilo. Het wordt niet verwacht dat de opening op korte termijn zal plaatsvinden.

Overigens staan op de kaart van de Zeeman-winkels in Spanje ook vestigingen in El Ejido (Almería), Granada, Guadix (Granada), Lucena en Montilla (beiden in Córdoba). Alleen bij de Guadix-winkel staan openingstijden dus dat betekent dat de overige winkels ook binnenkort worden geopend.   

Zeeman in Spanje

In 2015 werd de eerste Spaanse Zeeman winkel geopend in de stad Figueres (bekend van het Dalí museum) gevolgd door een winkel in de stad Girona, beiden in Catalonië. Na de eerste winkels in de provincie Girona werden er diverse winkels geopend in de stad Barcelona gevolgd door winkels in de randsteden van Barcelona, Lleida, de stad Tarragona en Reus en steeds meer steden in Catalonië, Aragón, Madrid, La Rioja, Navarra, Castilië en León, de Valencia regio en MurciaKLIK HIER voor de kaart van Spanje met alle Zeeman winkels.

Over de oer-Hollandse naam van de winkel valt te twisten want deze kan niet goed uitgesproken worden in het Spaans waardoor de ‘Zeeman’ dus in Spanje ‘See-mán’ met klemtoon op de a is geworden. Maar Zeeman heeft er bewust voor gekozen om overal in Europa dezelfde naam aan te houden.

Ga naar de inhoud