Atlético Madrid, Britse en Italiaanse clubs stappen uit Super League plannen

Atlético Madrid, Britse en Italiaanse clubs stappen uit Super League plannen
Beeld: Europa Press

Atlético Madrid, Britse en Italiaanse clubs stappen uit Super League plannen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Maandag werd het nieuws bekend van de creatie van een Super League bestaande uit 15 vaste voetbalclubs en 5 wisselende clubs uit het Europese topvoetbal. Maar nog geen dag daarna regende het annuleringen en stapten diverse clubs uit het prestigieuze voetbalproject dat gedoemd is te mislukken.

De Super League werd groots gepresenteerd maar vanaf het eerste moment zijn er alleen maar problemen geweest over dit elite toernooi. Het zijn trainers, voetballers, journalisten, supporters, de UEFA, FIFA en landelijke voetbalbonden die zich negatief uitspraken over de wilde plannen van een nieuwe voetbalcompetitie bestaande uit 20 clubs.

Terwijl de eerste voorzitter van de Super league, de huidige Real Madrid voorzitter en rijke zakenman Florentino Perez, probeerde uit te leggen waarom de 12 clubs gekozen hadden voor de creatie van een eigen nieuwe voetbalcompetitie, kwamen de eerste scheuren in de plannen.

De eerste clubs die zich begonnen af te melden waren de zes Britse clubs Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur die werden gevolgd door de drie Italiaanse clubs AC Milan, Internazionale en Juventus. 

Op woensdag is daar een van de drie Spaanse clubs bijgekomen. Atlético Madrid heeft laten weten ook uit het project te stappen omdat ze er niet meer in geloven en niet verwacht hadden dat er zo negatief op gereageerd werd.

Dat betekent dat van de 12 oprichters er nog maar 2 clubs over zijn, te weten Real Madrid en FC Barcelona. De kans op succes van de elite competitie is nu vrijwel nul.

Ga naar de inhoud