Atlético Madrid, Britse en Italiaanse clubs stappen uit Super League plannen

Atlético Madrid, Britse en Italiaanse clubs stappen uit Super League plannen
Beeld: Europa Press

Atlético Madrid, Britse en Italiaanse clubs stappen uit Super League plannen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Maandag werd het nieuws bekend van de creatie van een Super League bestaande uit 15 vaste voetbalclubs en 5 wisselende clubs uit het Europese topvoetbal. Maar nog geen dag daarna regende het annuleringen en stapten diverse clubs uit het prestigieuze voetbalproject dat gedoemd is te mislukken.

De Super League werd groots gepresenteerd maar vanaf het eerste moment zijn er alleen maar problemen geweest over dit elite toernooi. Het zijn trainers, voetballers, journalisten, supporters, de UEFA, FIFA en landelijke voetbalbonden die zich negatief uitspraken over de wilde plannen van een nieuwe voetbalcompetitie bestaande uit 20 clubs.

Terwijl de eerste voorzitter van de Super league, de huidige Real Madrid voorzitter en rijke zakenman Florentino Perez, probeerde uit te leggen waarom de 12 clubs gekozen hadden voor de creatie van een eigen nieuwe voetbalcompetitie, kwamen de eerste scheuren in de plannen.

De eerste clubs die zich begonnen af te melden waren de zes Britse clubs Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur die werden gevolgd door de drie Italiaanse clubs AC Milan, Internazionale en Juventus. 

Op woensdag is daar een van de drie Spaanse clubs bijgekomen. Atlético Madrid heeft laten weten ook uit het project te stappen omdat ze er niet meer in geloven en niet verwacht hadden dat er zo negatief op gereageerd werd.

Dat betekent dat van de 12 oprichters er nog maar 2 clubs over zijn, te weten Real Madrid en FC Barcelona. De kans op succes van de elite competitie is nu vrijwel nul.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.