Correos postbodes op het Spaanse platteland gaan postkantoor diensten bieden

Correos postbodes op het Spaanse platteland gaan postkantoor diensten bieden
Beeld: 123rf

Correos postbodes op het Spaanse platteland gaan postkantoor diensten bieden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse post Correos heeft aangekondigd dat de postbodes die werken in het Spaanse platteland binnenkort het postkantoor naar de inwoners zal brengen. Dat doet Correos door de postbodes in staat te stellen veel handelingen waarvoor iemand naar een postkantoor zou moeten gaan ter plaatse aan te bieden.

Postzegels kopen, geld storten of overmaken, enveloppen of andere verpakkingen kopen of het kopen van de milieustickers van de Spaanse verkeersdienst (DGT) kunnen samen met andere diensten binnenkort direct bij de lokale postbode aangeschaft worden.

In het Spaanse platteland zijn meer dan 6.400 postbodes van Correos werkzaam en zij brengen elke dag de post naar de inwoners in de vergeten dorpen en gebieden. 

In de meeste gevallen is het dichtstbijzijnde postkantoor van Correos op tientallen kilometer afstand rijden waardoor het uitvoeren van diverse handelingen erg lastig wordt.

Daarom komen de ‘carteros’ ofwel postbodes naar de inwoners toe met een heel dienstenpakket. Het zal niet alleen mogelijk worden om bepaalde producten te kopen maar ook om bepaalde betalen via o.a. Correos Cash te doen zoals het storten van geld op een bankrekening. Dat gebeurt via een PDA-systeem waarmee de postbodes met alle diensten van Correos verbonden zijn.

De afgelopen weken heeft een proefperiode plaatsgevonden in diverse plattelandsdorpen in de provincies Lugo (Castilië en León) en Jaén (Andalusië). Dat is succesvol verlopen waarna Correos heeft besloten het dienstenpakket uit te breiden naar alle plattelandsgebieden in Spanje.

Ga naar de inhoud