Nederlandse pers: Reizen naar Spanje, Portugal, Duitsland en het VK na 15 mei weer mogelijk

Nederlandse pers: Reizen naar Spanje, Portugal, Duitsland en het VK na 15 mei weer mogelijk
Beeld: Freepik

Nederlandse pers: Reizen naar Spanje, Portugal, Duitsland en het VK na 15 mei weer mogelijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Diverse kranten in Nederland waaronder De Telegraaf schrijven dat het reizen naar Spanje, Portugal, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk na 15 mei als eerste weer mogelijk zal zijn. Daarover zou dan op 3 mei door het Nederlandse kabinet een beslissing worden genomen. Een van de eisen is echter wel dat het aantal besmettingen ter plaatse maximaal 0,005 procent mag zijn.

De Nederlandse kranten schrijven dat de voorzitter van de luchtvaartkoepel Barin dat dinsdag gezegd heeft. Volgens Barin snakken de Nederlanders naar reizen en wil men koste wat kost op vakantie gaan deze zomer.

Het is echter nog erg onduidelijk hoe het Nederlandse kabinet met het reizen naar het buitenland om wil gaan. Voorlopig geldt een negatief reisadvies voor alle reizen naar het buitenland tot 15 mei. 

Na die datum is het mogelijk dat er een quarantaineplicht komt voor alle reizigers die naar een hoogrisicoland zijn geweest, daaronder dus ook Spanje.

Op 3 mei is het mogelijk dat het kabinet beslist om landen van de oranje lijst te halen wat zou betekenen dat de reisadviezen voor o.a. Spanje of gebieden binnen Spanje op geel of groen kunnen gaan. 

Maar voorlopig is er verder niets bekend gemaakt en moeten alle Nederlanders die smachten naar een vakantie naar o.a. Spanje geduldig wachten tot in ieder geval 3 mei.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.