Belg aangehouden voor miljoenenfraude parkeerplaatsen Alicante-Elche vliegveld

Belg aangehouden voor miljoenenfraude parkeerplaatsen Alicante-Elche vliegveld
Beeld: 123rf

Belg aangehouden voor miljoenenfraude parkeerplaatsen Alicante-Elche vliegveld

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Nationale Politie heeft een 50-jarige Belgische man (P.D.C.) gearresteerd voor een vermeende miljoenenfraude bij een overdekte parkeergarage van het vliegveld Alicante-Elche. Dat deed de Belg door de veiligheidsmaatregelen van het vliegveld te omzeilen en de vergoedingen voor het parkeren van voertuigen niet te betalen. Uit het voorlopige onderzoek zou blijken dat deze fraude al in 2018 is begonnen waarbij het opgelichte bedrag waarschijnlijk meer dan één miljoen euro is.

Het onderzoek startte nadat particuliere bewakers van het Alicante-Elche vliegveld afwijkingen ontdekten in het dagelijkse verkeer van sommige voertuigen in de overdekte parkeergarage. Na een maandenlange observatie richtte de Policía Nacional zich daarna op één persoon, een man met een Belgische nationaliteit. De Belg in kwestie heeft een bedrijf dat zich richt op het parkeren van voertuigen en het verhuren van parkeerruimtes in een overdekte bewaakte parkeerplaats. Dat deed de Belg hoofdzakelijk voor reizigers als zij in het buitenland waren, zo meldt HLN.be.

Volgens de Nationale politie had de Belg een loods om de voertuigen tijdelijk op te slaan maar in feite stalde hij de voertuigen gedurende lange periodes in de overdekte bewaakte parkeerplaats van het vliegveld Alicante-Elche. De nu aangehouden Belg reed met de voertuigen de parkeerplaats op maar dat deed hij met valse kentekenplaten die hij, eenmaal de auto geparkeerd, verwijderde om deze daarna op een andere auto te plaatsen die al maanden geparkeerd stond om deze daarna naar de loods te brengen om te overhandigen aan de eigenaar. 

Op deze manier omzeilde de Belg de veiligheidssystemen van het vliegveld door de kentekenplaten te veranderen en slechts 10 tot 15 minuten te betalen voor het parkeren terwijl de voertuigen in feite al maanden geparkeerd stonden in de overdekte bewaakte parkeerplaats.

De Belg die verdacht wordt van deze fraude werd door de agenten van de Policía Nacional op heterdaad betrapt toen hij kentekenplaten verwisselde. Eenmaal aangehouden stuitte men op een ingenieus systeem van opgevouwen kentekenplaten die snel geplaatst en verwijderd konden worden zonder verdenking op te wekken en zonder gebruik te maken van gereedschap. De politie vond ook meer dan 20 verbogen kentekenplaten die hij gebruikte voor zijn fraude en meer dan 170 voertuigen die hij door middel van zijn frauduleuze actie goedkoop kon parkeren.

Ga naar de inhoud