Ryanair annuleert meerdere vluchten in België vanwege staking cabinepersoneel

Ryanair annuleert meerdere vluchten in België vanwege staking cabinepersoneel
Beeld: Ryanair.com

Ryanair annuleert meerdere vluchten in België vanwege staking cabinepersoneel

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ryanair heeft aangekondigd meerdere vluchten noodgedwongen te moeten annuleren vanwege de aangekondigde staking op 22, 23 en 24 april van het Belgische cabinepersoneel. Het gaat daarbij om vluchten die gepland stonden vanaf en naar de vliegvelden Brussel-Zaventem en Brussel-Charleroi. Daaronder ook vluchten naar Spaanse vliegvelden.

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 april staakt het cabinepersoneel van Ryanair in België. De piloten doen niet mee met deze driedaagse staking. Als gevolg heeft Ryanair meerdere vluchten moeten annuleren waardoor reizigers niet op reis kunnen gaan vanwege, zoals Ryanair dat omschrijft, de onnodige staking van ongeveer 650 werknemers.

Ryanair schrijft op haar website dat ondanks de voortdurende inspanningen van Ryanair om te onderhandelen met de Belgische vakbond voor cabinepersoneel (CNE), deze besloot de onderhandelingen te staken en dit weekend (22, 23 en 24 april) een eenzijdige staking uit te voeren op de luchthavens van Charleroi en Zaventem in België. De CNE beweert Ryanair een lesje te willen leren, maar helaas zijn het de klanten van Ryanair die getroffen worden door deze onnodige stakingen, zo meldt Ryanair.

Als gevolg hiervan is Ryanair genoodzaakt om dit weekend (22, 23 en 24 april) een aantal vluchten met vertrek van en aankomst op de luchthavens van Charleroi en Zaventem te annuleren. Alle betrokken klanten worden per e-mail op de hoogte gebracht en geïnformeerd over de beschikbare opties, zoals vluchtwijziging of restitutie. Meer dan 50% van de vluchten zal echter werken zoals gepland en we adviseren klanten die dit weekend reizen om hun vluchtstatus te controleren op hun Ryanair-app.

Op vrijdag 22 april zijn bij Brussel-Zaventum tien vluchten (vijf heen en vijf terug) geannuleerd die als reisbestemming Barcelona, Madrid, Rome, Lissabon en Dublin hadden. Over welke andere vluchten het precies gaat op de dagen 22, 23 en 24 april en bij welke vliegvelden is niet duidelijk.

Ga naar de inhoud