Ryanair annuleert meerdere vluchten in België vanwege staking cabinepersoneel

Ryanair annuleert meerdere vluchten in België vanwege staking cabinepersoneel
Beeld: Ryanair.com

Ryanair annuleert meerdere vluchten in België vanwege staking cabinepersoneel

MADRID – Ryanair heeft aangekondigd meerdere vluchten noodgedwongen te moeten annuleren vanwege de aangekondigde staking op 22, 23 en 24 april van het Belgische cabinepersoneel. Het gaat daarbij om vluchten die gepland stonden vanaf en naar de vliegvelden Brussel-Zaventem en Brussel-Charleroi. Daaronder ook vluchten naar Spaanse vliegvelden.

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 april staakt het cabinepersoneel van Ryanair in België. De piloten doen niet mee met deze driedaagse staking. Als gevolg heeft Ryanair meerdere vluchten moeten annuleren waardoor reizigers niet op reis kunnen gaan vanwege, zoals Ryanair dat omschrijft, de onnodige staking van ongeveer 650 werknemers.

Ryanair schrijft op haar website dat ondanks de voortdurende inspanningen van Ryanair om te onderhandelen met de Belgische vakbond voor cabinepersoneel (CNE), deze besloot de onderhandelingen te staken en dit weekend (22, 23 en 24 april) een eenzijdige staking uit te voeren op de luchthavens van Charleroi en Zaventem in België. De CNE beweert Ryanair een lesje te willen leren, maar helaas zijn het de klanten van Ryanair die getroffen worden door deze onnodige stakingen, zo meldt Ryanair.

Als gevolg hiervan is Ryanair genoodzaakt om dit weekend (22, 23 en 24 april) een aantal vluchten met vertrek van en aankomst op de luchthavens van Charleroi en Zaventem te annuleren. Alle betrokken klanten worden per e-mail op de hoogte gebracht en geïnformeerd over de beschikbare opties, zoals vluchtwijziging of restitutie. Meer dan 50% van de vluchten zal echter werken zoals gepland en we adviseren klanten die dit weekend reizen om hun vluchtstatus te controleren op hun Ryanair-app.

Op vrijdag 22 april zijn bij Brussel-Zaventum tien vluchten (vijf heen en vijf terug) geannuleerd die als reisbestemming Barcelona, Madrid, Rome, Lissabon en Dublin hadden. Over welke andere vluchten het precies gaat op de dagen 22, 23 en 24 april en bij welke vliegvelden is niet duidelijk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.