Vrouw in Girona krijgt 100 euro boete vanwege vervelende wekker

Vrouw in Girona krijgt 100 euro boete vanwege vervelende wekker
Beeld: Canva

Vrouw in Girona krijgt 100 euro boete vanwege vervelende wekker

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – Een inwoonster van de stad Girona in de gelijknamige provincie in Catalonië heeft van de rechter een boete gekregen van 100 euro vanwege een kleine overtreding. De vrouw is veroordeeld tot het betalen van de boete vanwege haar wekker die ze dagenlang elke dag om 7 uur ‘s morgens liet afgaan terwijl ze niet thuis was. De buren klaagden dat ze niet konden slapen.

Gedurende verschillende dagen werden de buren van de vrouw in kwestie elke dag om zeven uur in de ochtend wakker gemaakt door de wekker die, omdat deze niet werd gesnoozed (uitgezet), minutenlang door ging met rinkelen. De vrouw in kwestie was niet thuis en had vergeten haar wekker uit te zetten. 

Na enkele dagen besloten de buren de politie te bellen die constateerde dat er niemand thuis was in de woning waar de wekker elke dag om 7 uur ‘s morgens af ging. Uiteindelijk kon men de eigenaresse van de woning achterhalen die niet thuis bleek te zijn.

De politie besloot de klacht van de buren te registreren en later werd de vrouw voor een lichte overtreding beboet voor 100 euro. Volgens de lokale regelgeving is het in Girona niet toegestaan om tussen 23 uur en 8 uur herrie te maken. Het geluid van de wekker werd vergeleken met het geluid van andere elektrische apparaten.

Ga naar de inhoud