Vrouw in Girona krijgt 100 euro boete vanwege vervelende wekker

Vrouw in Girona krijgt 100 euro boete vanwege vervelende wekker
Beeld: Canva

Vrouw in Girona krijgt 100 euro boete vanwege vervelende wekker

GIRONA – Een inwoonster van de stad Girona in de gelijknamige provincie in Catalonië heeft van de rechter een boete gekregen van 100 euro vanwege een kleine overtreding. De vrouw is veroordeeld tot het betalen van de boete vanwege haar wekker die ze dagenlang elke dag om 7 uur ‘s morgens liet afgaan terwijl ze niet thuis was. De buren klaagden dat ze niet konden slapen.

Gedurende verschillende dagen werden de buren van de vrouw in kwestie elke dag om zeven uur in de ochtend wakker gemaakt door de wekker die, omdat deze niet werd gesnoozed (uitgezet), minutenlang door ging met rinkelen. De vrouw in kwestie was niet thuis en had vergeten haar wekker uit te zetten. 

Na enkele dagen besloten de buren de politie te bellen die constateerde dat er niemand thuis was in de woning waar de wekker elke dag om 7 uur ‘s morgens af ging. Uiteindelijk kon men de eigenaresse van de woning achterhalen die niet thuis bleek te zijn.

De politie besloot de klacht van de buren te registreren en later werd de vrouw voor een lichte overtreding beboet voor 100 euro. Volgens de lokale regelgeving is het in Girona niet toegestaan om tussen 23 uur en 8 uur herrie te maken. Het geluid van de wekker werd vergeleken met het geluid van andere elektrische apparaten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.