Search
menu
Search

El Corte Inglés begint herbebossing programma in Teruel met 2.500 bomen

El Corte Inglés begint herbebossing programma in Teruel met 2.500 bomen
Beeld: Canva

El Corte Inglés begint herbebossing programma in Teruel met 2.500 bomen

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Welk bedrijf is tegenwoordig niet met zijn tijd mee, door een duit in het zakje te doen voor een goede zaak? De supermarktketen Corte Inglés begint deze week een herbebossing programma in Teruel. Het begin van een groene golf?

Warenhuisketen El Corte Inglés is een wereldwijde distributieketen met hoofdzetel in Spanje. Het gaat om een familiebedrijf, vooral bekend om haar grote winkels, maar ook door de verkoop op internet. Een tijdje terug begon de keten met een campagne genaamd ‘Los Grinpins’. Die campagne had tot doel “meer bomen te planten, een gezonde en groene omgeving te scheppen en inclusieve arbeid te stimuleren”.

Het bedrijf werkte daarvoor samen met de Sylvestris groep. Die groep begon aan de herbebossing van enkele zones vlakbij het dorp Ejulve in Teruel. Daar ging in 2009 een heel aantal hectare bos in vlammen op tijdens een grote bosbrand. Via de herbebossing wil het Corte Inglés de nabije gemeenschappen helpen terug over bos te beschikken om vruchten en brandhout in te verzamelen.

El Corte Inglés verkocht voor dat doel knuffelberen. Voor elke beer werd 1 euro aan de herbebossingscampagne geschonken. Die beren, luisterend naar de naam Grinpins, bestaan uit 100% duurzaam materiaal. De vulling van de knuffels werd bijvoorbeeld gemaakt uit gerecyclede flessen.

Elke geplante boom kost het bedrijf ongeveer 6 euro. Tijdens de eerste schijf werden zo’n 2.500 bomen geplant. Het gaat onder meer om de hazelnoot, steeneik, wilde kers en sleedoorn.

Ga naar de inhoud