Een “drollenroute” als bewustwordingscampagne op Mallorca

Een "drollenroute" als bewustwordingscampagne op Mallorca
Beeld: Ajuntament d'Algaida / facebook

Een “drollenroute” als bewustwordingscampagne op Mallorca

Op Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is er meer te beleven dan alleen zon, zee en strand. Ook voor wie van wandelen houdt, zijn er tal van mogelijkheden. Van relaxte wandelingen langs de kust tot uitdagende bergtochten, er is voor ieder wat wils. In dit artikel kijken we naar een speciale wandelroute die ook dienst doet als bewustwordingscampagne: de drollenroute!

De ‘Ruta de la Caca’ is een initiatief van de gemeenten Algaida en Pina op Mallorca en is een wandeling die de deelnemers langs vervuilde plekken in de gemeente voert. Het doel van de route is om mensen bewust te maken van het probleem van hondenpoep op straat. 

De route wordt door de deelnemers zelf bepaald, waardoor er iedere keer een andere route gelopen wordt. De deelnemers bezoeken verschillende “zwarte plekken” in de gemeenten, waar veel hondenpoep ligt. Tijdens de wandeling wordt er gesproken over het probleem van hondenpoep, de verantwoordelijkheid van hondenbezitters en mogelijke oplossingen om de straten, pleinen en braakliggende terreinen schoon te houden.

De ‘Ruta de la Caca’ is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het aanpakken van het probleem van hondenpoep op straat. De wandeling is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat het een leuke en leerzame manier is om kinderen bewust te maken van het belang van een schone omgeving.

De ‘Ruta de la Caca’ is een gratis evenement. Je kunt je aanmelden via de website van het gemeentehuis van Algaida of via de Facebookpagina van het evenement. De ‘Ruta de la Caca’ wordt meestal georganiseerd op zaterdagochtend. De starttijd is afhankelijk van het seizoen. Raadpleeg de website van het gemeentehuis of de Facebookpagina van het evenement voor de exacte data en tijden.

Ga naar de inhoud