Ibiza is volgens velen te duur aan het worden

Oeps ... foto ontbreekt!

Ibiza is volgens velen te duur aan het worden

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Het party eiland Ibiza is volgens velen veel te duur aan het worden en de entreeprijzen voor de clubs lopen de spuigaten uit. Naast de discotheekgangers vinden ook veel mensen die op het eiland werken alles te duur worden, ook de DJ’s. Op de Britse website BBC Newsroom was te lezen dat enkele DJ’s de entreeprijzen voor de clubs te hoog vinden en dat het vip-gehalte te veel is geworden.

Feesten op party eiland Ibiza kost veel geld. Entreeprijzen voor de verschillende clubs lopen uiteen van 40 tot 50 euro op een normale avond en tot wel 90 euro op avonden waar speciale evenementen en bekende DJ’s staan gepland. Daarbovenop komen dan nog de consumptieprijzen die ook aan de hoge kant zijn wat het feesten weliswaar uniek maakt maar ook erg duur.

De Britse DJ Paul Oakenfold komt al sinds zijn tienerjaren naar het eiland en heeft tegenwoordig het gevoel dat de klanten en clubgangers worden opgelicht. Hij denkt dat de nightclubs onnodig veel in rekening brengen voor entreegelden en consumpties en misbruik maken van de populariteit van het eiland. Het lijkt er op dat hoe populairder Ibiza wordt hoe duurder alles wordt. Hij vermeldt echter niet dat ook hij veel geld vraagt voor optredens, iets wat uiteraard ook niet echt helpt om de prijzen laag te houden.

De Nederlandse DJ Afrojack is het op de Britse website met Oakenfold eens en zegt daarnaast dat het vip-gehalte op Ibiza te hoog is geworden. Het lijkt er soms op dat we alleen nog maar optreden voor een geselecteerd publiek van beroemdheden en niet de gewone clubganger. Zelf geeft hij echter wel toe dat hij op Ibiza draait, niet omdat het zijn meest favoriete plek is maar omdat het goed betaalt. Hij denkt dat het eiland een beetje de magie kwijt is dankzij de hoge entreeprijzen tot wel 90 euro. Afrojack treedt ook regelmatig op bij clubs op het eiland Mykonos en daar betalen mensen 10 euro aan entreegeld en krijgen ze dezelfde show dus waar zit het verschil.

De eigenaren van clubs op Ibiza vinden echter dat het allemaal zwaar overdreven wordt en men het ook van een andere kant moet zien. Het party seizoen is erg kort op Ibiza en in die beperkte tijd moet er veel geld verdient worden om de enorme hoge kosten te kunnen bekostigen. Volgens velen is het geen beleid van de clubs om het feesten op Ibiza zo duur mogelijk te maken maar is het een kwestie van prijzen afwegen om zo genoeg winst te maken. Het is een kwestie van kosten versus inkomsten en een gezonde bedrijfsvoering.

Entreeprijzen

De entreeprijzen van de clubs lopen uiteen en kunnen inderdaad hoog oplopen. Voor de topclubs op Ibiza betaal je tegenwoordig 40 tot 50 euro entree op een gewone clubavond. Tijdens evenementen variëren de prijzen tussen de 60 en 90 euro. Je kunt hiervoor entertainment van top DJ’s en zeer indrukwekkende clubs verwachten. Er zijn echter mogelijkheden om de entreeprijzen te verlagen. Via de bekende proppers op straat is het soms mogelijk om gratis binnen te komen bij een club. Verwacht echter niet dat dit kan gebeuren als er bekende DJ’s optreden. Een andere manier is om je op een gastenlijst te laten plaatsen. Daarvoor moet je wel een goed netwerk van vrienden hebben maar dat kan al binnen enkele dagen op het eiland. Het is ook mogelijk om kaarten in de voorverkoop te bestellen waardoor de entreeprijzen meestal iets lager liggen en je daarnaast gegarandeerd bent van een plaats in de club.

Consumptieprijzen

Een ander groot onderwerp zijn de prijzen van de consumpties op Ibiza, hier zit vrij veel verschil in, maar kunnen hoog oplopen. Het ligt er natuurlijk wel aan waar je heen gaat. Als je naar de nummer 1 DJ van de wereld gaat, is het natuurlijk meer dan op een terras dat achteraf ligt. In de bars kun je consumptieprijzen verwachten van 2,50 tot 8 euro voor frisdrank en bier. In de clubs is dit echter anders.

In de clubs ligt het prijspeil erg hoog. Denk aan 10 tot 13 euro voor een flesje water, 15 euro voor een flesje fris en bier en nog hoger voor mixers. Toch zit er veel prijsverschil in clubs, de populaire Ushuaia loopt op tot 22 euro per drankje, waar Pacha deze schenkt voor 8.

Uitgaan in Ibiza is echter anders dan ergens anders. Het nachtleven begint pas echt om 03.00, daarvoor wordt er veelal gedronken in bars waar het prijspeil veel lager ligt. Tijdens het uitgaan ligt de focus op dansen, niet op drinken. Er wordt in de clubs dan ook weinig gedronken wat de hoge prijzen vaak verklaart.

Ga naar de inhoud