skip to Main Content
Er worden meer dan 160 talen gesproken op de Balearen eilanden
123RF

Er worden meer dan 160 talen gesproken op de Balearen eilanden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Meer dan 160 gesproken talen op de Balearen

123RF

PALMA – Naast het Spaans (castiliaans), het balear ofwel catalán balear (Balearen Catalaans) en de Catalaanse dialecten mallorquin (op Mallorca), menorquin (op Menorca) en ibicenco (op Ibiza en Formentera) worden er in totaal 160 talen gesproken op de Balearen eilanden. Sinds 2010 is het aantal gesproken talen op de Balearen aanzienlijk gestegen door de migratie.

Op de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera worden in totaal 160 talen gesproken. Hieronder bevinden zich de oorspronkelijke talen, ofwel het Spaans en een verbasterde vorm van Catalaans maar ook het Engels, Duits en het Arabisch wat steeds meer te horen is op de eilanden.

Dit komt door de immigratie van buitenlanders die naar een van de eilanden verhuizen om daar of het hele jaar of een deel van het jaar te wonen. De grootste groep buitenlandse inwoners zijn de Britten, Duitsers en Arabieren omdat van elke nationaliteit er ongeveer 20.000 wonen en deze talen zijn dan ook veel te horen op straat op de Balearen eilanden.

Er zijn echter nog meer talen zoals het Chinees (met name het mandarijn en wu), Frans, Punjab (India), Tagalog (Filipijnen), Igbo (Nigeria), Wolof (Senegal en Gambia), Bambara (Mali), Italiaans en uiteraard het Nederlands (Nederland en België).

Het is niet vreemd dat er veel vreemde talen gesproken worden op de Balearen aangezien één op de zes inwoners inmiddels ergens anders dan op de Balearen eilanden geboren is of ergens anders vandaan komt.

Er komen steeds meer buitenlanders wonen op de Balearen wat ervoor zorgt dat er dus ook mee talen gesproken worden want een groot deel van deze buitenlanders spreekt weliswaar het Spaans of Catalaans maar zal de eigen gesproken taal ook gebruiken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
    1. Wat een lullige opmerking Ted! Ga zelf eens een stuk schrijven met informatie. Hoeveel talen waren het dan bijdehand? 120, 80, 34? Who cares? Voorlopig lees je elke email want spaans lezen doe je niet. No jodas a ellos chaval! Un Saludo

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken