Mercadona begonnen met nieuwe webwinkel maar … alleen in Valencia

Oeps ... foto ontbreekt!

Mercadona begonnen met nieuwe webwinkel maar … alleen in Valencia

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De populairste supermarktketen van Spanje is Mercadona, een 100% Spaanse winkelketen welke een marktaandeel heeft van meer dan 25% in Spanje en waar de Spanjaarden en buitenlanders mee weg lopen. Een ding is echter altijd slecht geweest en dat is de online winkel ofwel de webwinkel. Daar moet binnenkort verandering in gaan komen. Op maandag 21 mei is men begonnen met de eerste proef in het centrum van Valencia.

Mercadona heeft 12 miljoen euro geïnvesteerd in een distributiecentrum welke alleen gebruikt zal worden voor de webwinkel. Dit centrum is gelegen op het Vara de Quart industrieterrein in Valencia.

In de ontwikkeling van de nieuwe webwinkel heeft Mercadona nog eens enkele miljoenen geïnvesteerd en een team van bijna 250 specialisten aan het werk gezet om de perfecte online supermarkt te maken.

Webwinkel

De Mercadona klanten in heel Spanje moeten echter nog wel even wachten voordat ook zij de nieuwe webwinkel kunnen gebruiken want dat is voorlopig als test alleen weggelegd voor de inwoners van het centrum van Valencia.

Men dient op de website mercadona.es een postcode in te vullen waarna de inwoners van bepaalde wijken in Valencia naar de nieuwe webwinkel gestuurd worden en de rest van Spanje naar de oude webwinkel. Het is overigens mogelijk om op de website de talen Engels en Duits te kiezen mocht het met het Spaans (español) niet lukken.

Testen

Om de nieuwe webwinkel te testen kan men op mercadona.es bijvoorbeeld de postcode 46002 (centrum Valencia) invullen waarna men weliswaar naar de nieuwe webwinkel (de testversie tienda.mercadona.es) omgeleid wordt maar geen boodschappen kan doen. Op de hoofdpagina kan men als eerste de nieuwe artikelen zien en bovenin de “Categorias” link waar alle artikelen onderverdeeld staan in categorieën.

Smartphone app

Als men op de telefoon of tablet naar de nieuwe webwinkel gaat wordt de koper gevraagd de smartphone app te downloaden via de Google Play app store voor Android telefoons en de Apple winkel voor iPhone gebruikers. Om de app te testen dien je weer de postcode 46002 (centrum Valencia) in te vullen waarna men de app kan gebruiken maar niets thuis kan laten bezorgen.

Service

Het thuis laten bezorgen van de boodschappen heeft een kostprijs van 7,21 euro, dezelfde prijs die tot nu toe gehanteerd werd bij de oude/huidige webwinkel. Thuisbezorgen kan alleen vanaf 50 euro aan artikelen in het virtuele winkelwagentje. Betalen kan voorlopig alleen nog met een bankkaart en credit/debit card.

Boodschappen worden op de dag na de bestelling tussen 7 en 22 uur thuisbezorgd. Verse producten die besteld worden zullen altijd vlak voor het moment van levering bij de rest van de boodschappen gedaan worden. Datzelfde geldt ook voor de diepvries en gekoelde producten die besteld worden.

De thuisbezorgdienst bestaat uit diverse voertuigen (bestelbussen) die speciaal gemaakt zijn voor Mercadona door een lokaal bedrijf in Valencia. In deze voertuigen is een onderverdeling voor de producten zoals een koelafdeling voor de verse, gekoelde en diepvriesproducten.

Testpersonen

Woon jij in het centrum van Valencia en heb je het geluk deze nieuwe webwinkel van Mercadona te kunnen testen? Laat ons dan even weten hoe de ervaring was.

Ga naar de inhoud