Onzekerheid Spaanse Huawei gebruikers na aankondiging Google

Oeps ... foto ontbreekt!

Onzekerheid Spaanse Huawei gebruikers na aankondiging Google

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Amerikaanse Google heeft zondag aangekondigd de toegang van de Chinese smartphonemaker Huawei tot het besturingssysteem Android te beperken. Google volgt met deze maatregel de strengere regels van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken in opdracht van president Trump.

De aankondiging van Google die alle zaken met Huawei heeft opgeschort houdt in dat Huawei telefoons geen updates van de Android software meer zullen ontvangen, er geen toegang meer is tot de Google Play Store waar alle applicaties te vinden zijn en nieuwe telefoons niet meer op Android zullen draaien.

Huawei is bezig met een eigen besturingssysteem waarmee de Chinese telefoonmaker de gebruikers wil geruststellen en Google heeft ook aangekondigd dat huidige Huawei telefoongebruikers gewoon hun telefoons kunnen blijven gebruiken. Maar in Spaanse winkels van Huawei zelf en andere telecomwinkels zoals die van aanbieders Movistar, Vodafone en Orange was het druk met Huawei gebruikers.

In Spanje zijn een op de drie smartphones die verkocht worden van het merk Huawei dus je kunt wel uitrekenen hoeveel Huawei gebruikers er zijn in Spanje. 90% van alle smartphones in Spanje draait op het besturingssysteem Android.

De Verenigde Staten zegt dat Huawei via de telefoons Amerikanen kon bespioneren maar heeft tot nu toe geen bewijzen daarvan laten zien. Ondertussen weten experts wel waarom Trump de Chinese gigant Huawei aanvalt want dat heeft te maken met de ontwikkeling van het 5G netwerk. De Chinezen zijn al veel verder met de ontwikkeling daarvan dan de Amerikanen of Europeanen en er is vrees dat de Chinezen het 5G netwerk gaan beheren.

Ga naar de inhoud