Onzekerheid Spaanse Huawei gebruikers na aankondiging Google

Onzekerheid Spaanse Huawei gebruikers na aankondiging Google
Beeld: Archieffoto

MADRID – Het Amerikaanse Google heeft zondag aangekondigd de toegang van de Chinese smartphonemaker Huawei tot het besturingssysteem Android te beperken. Google volgt met deze maatregel de strengere regels van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken in opdracht van president Trump.

De aankondiging van Google die alle zaken met Huawei heeft opgeschort houdt in dat Huawei telefoons geen updates van de Android software meer zullen ontvangen, er geen toegang meer is tot de Google Play Store waar alle applicaties te vinden zijn en nieuwe telefoons niet meer op Android zullen draaien.

Huawei is bezig met een eigen besturingssysteem waarmee de Chinese telefoonmaker de gebruikers wil geruststellen en Google heeft ook aangekondigd dat huidige Huawei telefoongebruikers gewoon hun telefoons kunnen blijven gebruiken. Maar in Spaanse winkels van Huawei zelf en andere telecomwinkels zoals die van aanbieders Movistar, Vodafone en Orange was het druk met Huawei gebruikers.

In Spanje zijn een op de drie smartphones die verkocht worden van het merk Huawei dus je kunt wel uitrekenen hoeveel Huawei gebruikers er zijn in Spanje. 90% van alle smartphones in Spanje draait op het besturingssysteem Android.

De Verenigde Staten zegt dat Huawei via de telefoons Amerikanen kon bespioneren maar heeft tot nu toe geen bewijzen daarvan laten zien. Ondertussen weten experts wel waarom Trump de Chinese gigant Huawei aanvalt want dat heeft te maken met de ontwikkeling van het 5G netwerk. De Chinezen zijn al veel verder met de ontwikkeling daarvan dan de Amerikanen of Europeanen en er is vrees dat de Chinezen het 5G netwerk gaan beheren.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

7
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
JACOB

Android is maar een van de beschikbare besturingssystemen voor smarthphons en de meeste toepassingen draaien ook via andere platform’s. Naar mijn bescheiden mening is Trump (en Amerika) in zijn eigen voet aan het schieten aangezien de helft of meer van de wervelbevolking in AZIE leeft. China hoeft dus maar een eigen beheerplatform met bijhorende goedkope smartphone te dump in AZIE en AFRIKA en Android is binnen de kortste keren kopje kleiner (en vergeet de Russen ook niet die ook met een of andere kunnen afkomen)

leo

Het kan wel zo zijn dat er andere besturings systeemen zijn maar daar moeten dan wel eerst apps voor geschreven worden en bedrijven die de apps leveren moeten dan interresse hebben en daar scheelt het nu juist enorm aan, Windows mobiel bestaat al jaren en nog altijd zijn er niet genoeg apps of apps gelijkwaardig aan die op Android. Verders zijn de apps op andere platvormen vaak veel onstabieler omdat er minder getest wordt. Zelfs Apple haalt het niet met de legios aan apps die via Android beschikbaar zijn. Pas als je developers over kan halen apps voor jou os… Lees verder »

JACOB

Een groot deel van wat “aps” toegang toe geven is ook via een klassieke webbrowser te bereiken (wel veel trager). Een zoals ik zeg, als de Chinese beslissen er de nodige middelen tegen aan te smijten zal er binnen de kortste keer of de aps beschikbaar zijn of vervangende aps zijn (met het gevolg dat zij de zak wel degelijk naar hun hand kunnen zetten). Vergeet niet dat China + India meer dan 2,7 miljard potentiële gebruikers vertegenwoordigen.

Ramon

Je krijgt geen toegang tot Google store en dus tenzij je Chinese apps wilt geen goedwerkende telefoon meer in de toekomnst
Het is wel redelijk dat China eens een keer de de deksel op de neus krijgt. Spionage, diefstal, schending intellectueel eigendom, buitenlandse bedrijven die alleen een minderheidsbelang mogen hebben. Jaren lang zegt China wat eraan te doen maar er gebeurt niets. Ik ben ook geen Trump fan maar hierin heeft hij gelijk.

Ernest

Trumpiaanse gevolgen van deze almachtige idioot…maar hij komt al wat op zijn schreden terug…

leo

Ik heb ook nog een Huawei P7 en maak me totaal niet druk, de apps krijgen gewoon updates en de telefoon zelf krijgt al een tijdje geen nieuwe versie van Android dus daar hoef me verders ook niet druk om te maken. Als ik terzijnertijd ergens tegen een leuke aanbieding aanloop zien we wel of ik weer een andere telefoon neem.

Maikel

… geen updates van de Android software meer zullen ontvangen… Ik lees overal van wel, alleen een upgrade naar een nieuwere versie van android zal niet gaan. Je blijft gewoon beveiligingsupdates krijgen …., er geen toegang meer is tot de Google Play Store waar alle applicaties te vinden zijn… Vooralsnog blijft die store gewoon bruikbaar. Hetzelfde als Android. Het stopt niet ineens met werken. …en nieuwe telefoons niet meer op Android zullen draaien… En ook dit is niet met zekerheid te zeggen: Android is ook kaal beschikbaar zonder Google apps. Het probleem is alleen dat dat hier niet gaat werken,… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.