Nieuwe wet inzake klimaatverandering in Spanje

Nieuwe wet inzake klimaatverandering in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Afgelopen dinsdag heeft de Spaanse ministerraad het ontwerp van de wet inzake de klimaatverandering goedgekeurd. In deze wet staat onder andere dat het land vóór 2050 koolstofvrij moet zijn, dat er meer aandacht komt voor hernieuwbare energie en dat auto’s met directe CO2-uitstoot vanaf 2040 niet meer verkocht mogen worden en men er vanaf 2050 niet meer in mag rijden. 

In feite bestaat deze wet uit een reeks van opeenvolgende nationale energie- en klimaatplannen. De eerste moet tussen 2021 en 2030 de CO2-uitstoot met 23% verminderen (ten opzichte van 1990) waardoor het percentage hernieuwbare energiebronnen in het eindverbruik wordt verdubbeld tot 42%.

In 2030 moet de uitstoot verder verlaagd worden met tenminste 20% (ten opzichte van 1990), een streefcijfer dat door de Europese Commissie is vastgesteld. In 2030 moet minstens 70% van het elektriciteitssysteem worden opgewekt met hernieuwbare energiebronnen en aan het einde van het volgende decennium moet minstens 35% van het uiteindelijke energieverbruik ‘groen’ zijn.

Auto’s

Spanje bereidt zich voor op de overgang van auto’s die op fossiele brandstoffen zoals benzine, diesel maar ook hybride modellen rijden naar puur en alleen elektrische voertuigen. 

Daarom mogen er vanaf 2040 in Spanje geen auto’s die niet op elektriciteit rijden meer geproduceerd en verkocht worden terwijl er in 2050 geen auto’s op benzine, diesel en hybride modellen meer op de Spaanse wegen mogen rijden (behalve klassieke/antieke modellen).

Spanje heeft de komende 30 jaar de tijd om het netwerk van laadpalen voor elektrische auto’s flink uit te breiden, en daar is nog veel werk aan de winkel. De Spaanse regering wil in 2040 gedeeltelijk overschakelen naar elektrische auto’s en in 2050 helemaal afscheid nemen van auto’s op fossiele brandstoffen en een wagenpark hebben van auto’s zonder directe CO2-uitstoot.

Het streven wat betreft de overgang van fossiele brandstoffen naar elektrisch rijden is niets nieuws binnen de EU want andere landen hebben ook al jaartallen bepaald voor de overschakeling naar elektrische voertuigen. Daaronder Frankrijk waar ook gesproken wordt over 2040 of Denemarken, Ierland, Duitsland en Nederland die 2030 als jaartal hebben gekozen of Noorwegen die dit al in 2025 wil bewerkstelligen.

Fietsen en lopen

In de klimaatverandering wet is ook plaats voor de promotie van de fiets als alternatief, ecologisch en milieuvriendelijk transportmiddel. Daarnaast wordt er ook gesproken over voetgangers en de mogelijkheid om nu tijdens de corona-crisis meer terrein te winnen in de steden voor de wandelaars en fietsers door meer ruimte te creëren voor deze groep en minder voor de vervuilende auto’s.

Banen

Volgens de regering zal de ecologische transitie de komende tien jaar meer dan 200 miljard euro aan investeringen aantrekken en tussen de 250.000 en 350.000 banen per jaar genereren.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
30 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ze worden allemaal steeds gekker. En dat alleen maar omdat ze denken dat ze het klimaat kunnen regelen. Het klimaat is zo complex, daar hebben we niets over te zeggen. En maar goed ook, want dan wordt het helemaal een zooitje in de wereld. De overbevolking is pas een probleem. Het interesseert ze helemaal niet dat ze bezig zijn de wereld te vernietigen. Vreselijk.

je slaat de nagel op de kop ! Als men de overbevolking aanpakt zijn alle problemen van de kaart; mobiliteit, voedseltekort, co uitstoot en noem maar op

Komt allemaal door een waanzinnige TimmerFrans in de EU die alles wil slopen.
Een land als Spanje met weinig kapitaal, verre afstanden te rijden, ik wil het wel eens zien.
En als ieder land bomen gaat stoken met 20% meer co2 uitstoot dan aardgas zijn ze snel uitgestookt.
Deze mensen leiden aan een klimaat waanzin ziekte, ze leven in een bubbel.

Inderdaad Spanje is een land met heel veel water vraag dat maar aan de mensen uit het Noorden en diegene die in Murcia wonen die kunnen erover mee praten en dat is dus geen probleem van vandaag maar van 10 tallen jaren en de overheid ………………….zij keken ernaar en lieten begaan ………. misschien even ter info gaan bij de Nederlanders ?

Ergens anders een huis huren lijkt me.

Wat ik mis aan de Spaanse discussie, het stookbeleid van de boeren. Als je van Noord naar Zuid rijdt langs de kust dan zie je overal rook hangen van de afval die gestookt wordt. Ik woon aan de Costa Blanca, waar het elke dag raak is. Scahndalig dat daar niks aan gedaan wordt. Zijn er lezers die dat met mij willen oppakken en hierover in conrtact willen treden met de Overheid?

Ja Arno, dat stoken is helemaal niet goed. Het is ronduit slecht voor de luchtkwaliteit. Ik woon ook in de Costa Blanca regio en zie dagelijks wel rookwolken. Iemand vertelde me dat het verbranden alleen mag met een vergunning, in een bepaalde tijd van het jaar. Niemand die zich daar dan ook maar iets van aantrekt. Meestal is het snoeihout. Daar kun je heel eenvoudig de beste compost van maken. Maar dat kennen ze hier niet. Wij zijn van plan om een versnipperaar aan te schaffen waarmee we bij de boeren en ook particulieren komen snipperen. Om te laten zien… Lees verder »

Stoken inderdaad alleen met vergunning, en reken maar dat daar op gecontroleerd word.. ( medioambiente )
en dan nog onder strikte voorwaarden, en tijden, voor naranga plantages gelden andere eisen en tijden..

En trouwens versnipperaar wordt hier ook gebruikt.. en puur afval wordt er niet opgestookt.. hoge boetes als je van je oude banden af wil.

Nou niet gaan doen of ze in de campo achterlijk zijn, en ja van hout opstoken komt rook, om dan even een reactie van dit forum te gebruiken: “dan ga je toch lekker terug naar nederland waar het zo goed geregeld is “

Ik mis waterstof, dat is toch veel handiger gewoon tanken. En elektra moet toch ook opgewekt worden daar hoor je niets meer over

ik denk ook dat ze zich beter zouden toespitsen op de waterstoftechnologie

” In deze wet staat onder andere dat het land vóór 2050 koolstofvrij moet zijn, dat er meer aandacht komt voor hernieuwbare energie en dat auto’s zonder directe CO2-uitstoot vanaf 2040 niet meer verkocht mogen worden en men er vanaf 2050 niet meer in mag rijden “.

Ik neem aan dat hier bedoeld wordt – auto’s MET directe CO2-uitstoot mogen vanaf 2040 niet meer mogen verkocht worden.

Morgen zou al begonnen kunnen worden met het verbieden van de vuil en groen verbranding in de Campo’s!!! Snelste resultaat ever.

Helemaal eens Henk, ik woon in Altea en ben bezig een groep te vormen om hiertegen te protesteren, Wellicht kom je uit deze buurt en wil je meedoen.

“dat auto’s zonder directe CO2-uitstoot vanaf 2040 niet meer verkocht mogen worden en men er vanaf 2050 niet meer in mag rijden.” Dit staat zo in je tekst ! Dat betekent dat er vanaf 2040 geen elektrische auto’s meer verkocht mogen worden, want die hebben geen directe CO2 uitsoot !

al iemand gedacht aan de grondstoffen voor het maken van de batterij en de invloed hiervan op het milieu?

Ja, inderdaad ! Heb vernomen dat enkel “het maken van zo’n batterij” voor elektrische auto’s al evenveel polueert als het gebruik van een Diesel gedurende ongeveer 15 jaar ! Waar zit dan de ecologie ??? En nogmaals komen die batterijen dan ook vanuit China… ggrrrr

Vervoer op waterstof, dat wordt de toekomst. En er worden steeds andere manieren voor de opslag van elektriciteit gevonden.

Elektrisch rijden.. voor spanje, ontbreekt de infrastructuur, laadpalen.. zwak elektranet.. afstanden.. en het grootste probleem winnen van het lithium..
En het dieseltje van tegenwoordig is echt niet zo vervuilend als voorgesteld.. het opstarten van een vliegtuig ..kun je heel veel brandstof kilometers mee rijden..
Over de grote zeevaart zullen we het maar niet hebben..

Die idioterie is dus ook al in Spanje doorgedrongen.

Welke idioterie? Al eens goed om je heb gekeken naar de toestand van deze planeet de laatste tijd?

Veel mensen kunnen gewoon geen auto meer kopen want langzaam maar zeker wordt een zeer grote groep de armoede in geduwd.

En weet je hoe lang een batterij meegaat van een electrische wagen ? 7 a 8 jaar maar hou dan ook nog rekening met de omgeving waar je auto aan blootgesteld is bvb: warmte bij temperaturen van 30 graden en meer verliest de batterij veel van zijn capacitieit 30 tot 40 % zodoende dat je minder km zal maken ook rijden in het gebergte zal vreten aan je batterij en een weetje …………….een nieuwe batterij kan je al snel ………………15.000 euro kosten! Niets voor niets word er gezegd dat de batterij 50% van de kostprijs van de wagen is!

Gelukkig zijn brandstofmotoren ook niet meer hetzelfde als in 1920. Dat heet ontwikkeling. Gaat met elektrisch rijden ook gebeuren. Onzin dus om nu te oordelen over de huidige prestaties alsof die over 10 jaar nog hetzelfde zijn.

(behalve klassieke modellen).? of bedoelde U antieke ? ( oldtimers ).

Ja Harry ,dat s verwarrend Wat willen ze idd zeggen met klassieke modellen ??? ik ben benieuwd ¡¡

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.