Welke campings, hotels, B&B’s en accommodaties zijn open aan de Costa Blanca

Welke campings, hotels, B&B’s en accommodaties zijn open aan de Costa Blanca
Beeld: Freepik

Welke campings, hotels, B&B’s en accommodaties zijn open aan de Costa Blanca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – We weten dat iedereen zin heeft om naar Spanje te reizen en om weer te genieten van de zon, de gastronomie en de stranden maar voorlopig moet iedereen nog even wachten. Op dit moment in het de-escalatieproces is het alleen mogelijk voor de inwoners van het land binnen de eigen provincie te reizen zoals bijvoorbeeld in de provincie Alicante. Het is ook toegestaan om toeristische accommodaties en diensten te openen maar welke zijn dat dan?

Er zijn veel versoepelingen tijdens Fase 1 in het de-escalatieproces in Spanje maar de situatie is nog lang niet zoals voor de corona-crisis. De vraag is of deze situatie ook weer zal terugkeren maar voorlopig mogen de inwoners van Spanje alleen binnen de eigen provincie reizen, een maatregel die zoals het er nu naar uitziet pas rond 22 juni zal eindigen wanneer het de-escalatieproces met Fase 3 wordt afgesloten.

Tot die tijd, zeg maar begin juli, mogen alleen de inwoners van de provincie Alicante naar de toeristische accomodaties gaan die sinds Fase 1 geopend mogen zijn. Het is dus een beperkt aantal toeristen dat in de eigen provincie eventueel op vakantie kan en mag gaan. Veel mensen kiezen er nog steeds voor om uit voorzorg thuis te blijven maar er zijn ook veel mensen die toch even iets anders willen en er op uit trekken naar de natuur of een camping bv..

Het is toegestaan om naar de eigen vakantiewoning te reizen mits deze in de eigen provincie ligt, iets dat voor veel mensen niet van toepassing is. Daarom kiezen sommige mensen ervoor om naar een camping, hotel, appartement of Casa Rural (B&B) te gaan. Maar dat kan en mag dus alleen binnen de eigen provincie.

Om te weten welke toeristische accommodaties geopend zijn heeft de Patronato de la Costa Blanca een speciale pagina gemaakt op haar website met daarop de informatie van de accommodaties aan de Costa Blanca die reeds hebben meegedeeld dat ze open zijn. Het is informatie die verzameld wordt door het Patronato en wordt ingezonden door de eigenaren van deze accommodaties. Overigens staan er ook toeristische bedrijven gemeld die andere diensten aanbieden.

Heb jij een B&B of camping of hotel aan de Costa Blanca en wil je dat ook jouw accommodatie op de lijst verschijnt, dan kun je jezelf opgeven via het formulier dat je HIER kunt vinden, of op de website van het Patronato de la Costa Blanca .

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.