Fantasievolle en kleurrijke ‘Galaxia’ sculpturen van kunstenaar Hung Yi in Benidorm te zien

Fantasievolle en kleurrijke 'Galaxia' sculpturen van kunstenaar Hung Yi in Benidorm te zien
Beeld: YouTube

Fantasievolle en kleurrijke ‘Galaxia’ sculpturen van kunstenaar Hung Yi in Benidorm te zien

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Als je nu al in Benidorm bent omdat je daar of in de buurt woont of dat je er toch naartoe bent gereisd, dan heb je de kleurrijke en fantasievolle figuren waarschijnlijk al op straat zien staan. Tussen 16 mei en 12 juli kun je veertien felgekleurde sculpturen zien die geïnspireerd zijn op de Taiwanese cultuur en het dagelijkse leven in Taiwan en gemaakt zijn door Hung Yi.

De sculpturen die nu op straat in Benidorm gratis te zien zijn, zijn onderdeel van de tentoonstelling die tussen december 2020 en begin mei 2021 in het Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia te zien was.

Er zijn vier sculpturen op de Plaza de la Hispanidad te zien, twee sculpturen in de Calle Gambo straat, zes sculpturen aan de Avenida del Mediterráneo en twee sculpturen op de Plaza de Sus Majestades los Reyes de España, voor het stadhuis.

De felgekleurde figuren zijn gemaakt door de kunstenaar Hung Yi, een van de meest representatieve kunstenaars van Azië. ‘Galaxia Hung’ maakt van de eerder genoemde straten een fleurig openluchtmuseum en tegelijkertijd is het een eersteklas cultureel evenement dat tot nu toe nog maar in weinig steden te zien was.

De beelden hebben een staalconstructie met daarop verschillende materialen. Hung Yi heeft elk beeld geschilderd alsof het een strip was, met de invloeden van de Spaanse kunstenaars Picasso, Dalí of Miró. Ze wegen meer dan duizend kilo en sommige zijn meer dan zes meter hoog.

Hung Yi werd in 1970 in Taiwan geboren. Als autodidact is hij een van de meest prestigieuze kunstenaars in het Oosten. In de afgelopen jaren is hij zeer productief geweest in stedelijke kunst. 

De tentoonstelling ‘Hung Galaxy’ was eerder te zien in de Verenigde Staten (San Francisco, Washington en New York), in Japan (Tokio) en China (Shanghai). Na het bezoek tot 12 juli in Benidorm verhuizen de sculpturen naar de Paseo del Prado in Madrid.

Ga naar de inhoud