Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (9)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (9)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (9)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In maart 2018 emigreren Tom en Danielle van Leeuwen samen met hun hond Donja naar Spanje. In oktober 2020 kopen zij in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Ze combineren zoveel mogelijk oude materialen met hedendaags comfort. Casa Rodriquillo wordt een klimaatneutrale B&B. In één van de bodegas hebben ze een curiosawinkel gerealiseerd, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en VIDEO (onderaan artikel).

Casa Rodriguillo kochten wij inclusief veel oude spulletjes en meubels. De verkopende makelaar had namelijk een klein antiek winkeltje in het huis. Omdat oude spullen kopen een hobby van ons is, wilden we dit graag voortzetten en zo ook een beetje extra inkomsten hebben. Alle kamers van de benedenverdieping van het woonhuis waren gevuld met allerlei spullen. Op zaterdag en zondag gooiden wij de voordeur open en kon iedereen binnen komen om wat rond te kijken. Dit ging al snel goed en moesten we gewoon “nieuwe” items inkopen. Wat je tijdens dat inkopen allemaal meemaakt is al een verhaal op zich waard, dat bewaar ik voor een andere keer.

Naast het klussen doordeweeks zijn wij dus ook in het weekend aan het “werk”, maar dat voelt niet zo. Veel mensen komen in het weekend ook voor de gezelligheid bij ons langs. Ze komen niet alleen de spulletjes bekijken, maar willen graag ook wat van het huis zien. Terwijl de verbouwing vorderde, begon het alleen steeds onhandiger te worden om de spullen vanuit het huis te verkopen. Bijna elke dag verplaatsen wij spullen om de bouwvakkers de ruimte te geven om verder te gaan met de werkzaamheden en dat stof… Niet te doen.

Dus besloten we de bodega naast het woonhuis geschikt te maken voor de verkoop van de spullen en het wat professioneler aan te pakken. We hebben door de aannemer het dak laten vervangen en een betonnen vloer laten storten. Vervolgens konden wij zelf aan de slag om de boel schoon te maken. De oude balken van het dak zijn blijven zitten, maar hadden wel even een hogedrukspuit nodig en zo ook de muren. Na heel wat uren van Danielle op de steiger waren die spik en span voor een antiekwinkel.

In onze bodega zitten twee oude putten voor opslag van wijn. Deze wilden we graag bewaren en beter uitlichten. Tom is in deze putten gekropen en verwijderde alle troep die er in de loop der tijd was ingevallen. Naast troep vond Tom ook een slang in de put. Gelukkig is het gelukt om de slang te vangen en die kruipt nu weer vrij rond. Lamp erin, glasplaat erop en de putten zijn nu goed zichtbaar. Verder heeft Tom overal in de bodega elektra aangelegd en de oude balken, deze kwamen uit het woonhuis, bevestigd aan het dak. Om de lampen en andere hang objecten een mooie en duidelijke plaats in de winkel te geven, hebben wij deze aan de oude balken aan opgehangen. En toen kon het inrichten beginnen. Na een aantal dagen inrichten was La Bodega de los Recuerdos klaar om open te gaan.

Wat voor soort spullen en meubels kan je dan bij ons verwachten? De vertaling van La Bodega de los Recuerdos is “bodega van de herinneringen” en staat dus vol met spulletjes uit de tijd van onze oma’s en opa’s. Leuke items met een verhaal, grote bolle (wijn) flessen, diverse maten aardewerken kruiken en potten, oude deuren, wijnvaten en metalen hekwerken (rejas). We hebben diverse maten en soorten meubels die nog wat liefde nodig hebben, maar ook meubels die zo in je huis kunnen. Een deel van de meubels restaureren en schilderen wij zelf en ook deze vinden dan hun weg naar nieuwe eigenaren.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens rondneuzen in onze bodega of kom gewoon voor de gezelligheid! We zijn open op zaterdag en zondag tussen 10:00 en 14:00. Alle informatie over de locatie en openingstijden vind je op onze Facebookpagina; https://www.facebook.com/LaBodegaDeLosRecuerdosRodriguillo. // Hasta pronto, Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud