Vraag om eremedaille voor 90-jarige influencer en grootmoeder La Rosario uit Extremadura

Vraag om eremedaille voor 90-jarige influencer en grootmoeder La Rosario uit Extremadura
Beeld: @larosariotv / instagram

Vraag om eremedaille voor 90-jarige influencer en grootmoeder La Rosario uit Extremadura

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BADAJOZ – Het voorstel kwam er vanuit de partij Unidas Por Extremadura. Zij vraagt om de negentigjarige La Rosario , bekend op het internet als influencer, een eremedaille van de regio Extremadura toe te reiken. De grootste onderscheiding die de autonome regio kent. La Rosario heeft op Instagram 177 berichten geplaatst waarmee ze meer dan 17 duizend volgers wist te bereiken.

Unidas Por Extremadura plaatste haar oproep op het platform change.org, waar ondertussen 192 mensen de aanvraag ondertekend hebben. La Rosario heeft zich op het internet in een lokaal en zelfs nationaal fenomeen ontpopt met haar video’s over actuele thema’s. Zo verscheen op haar instagram bijvoorbeeld een video over de situatie van de jeugd in Extremadura. 

La Rosario schopte het zo zelfs tot een discussie in het parlement. “Saben lo que dice la senora Rosario?” (Weet je wat mevrouw Rosario daarover te zeggen heeft”), klonk het van de zijde van Irene de Miguel, politicus van Unidas-Podemos. “Ik vermoed dat jullie haar allemaal kennen. Ik maak van de gelegenheid gebruik om te benadrukken dat we dankzij haar iets onzichtbaar doch essentieel naar waarde hebben geschat: de volkswijsheid of het gezond verstand van de eenvoudige mensen en de zo ondergewaardeerde landelijke cultuur.”

Als influencer had La Rosario het vaak over de gezondheidszorg, vroeg ze een waardige treinverbinding naar haar regio, danste ze op een lied van C. Tangana en Nathy Peluso en snoerde ze een andere influencer de mond die uithaalde naar Extremadura. Met haar rebels karakter en dankzij het feit dat ze geen enkel thema uit de weg gaat, heeft ze humor bijgebracht aan heel wat actuele thema’s. Het is dankzij haar kleinzoon dat ze haar weg naar het internet vond.

La Rosalia ontving de boodschap met blijdschap. “Niet in mijn beste dromen kon ik me inbeelden dat ik op een dag wakker zou worden en een dergelijke campagne voor mij was opgezet.” HIER zie je La Rosario zelf aan het werk.

Ga naar de inhoud