Gemeente Málaga wil dat toeristen meer van de stad zien dan alleen het centrum

Gemeente Málaga wil dat toeristen meer van de stad zien dan alleen het centrum
Beeld: Canva

Gemeente Málaga wil dat toeristen meer van de stad zien dan alleen het centrum

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De gemeente Málaga en de toeristische dienst willen dat de duizenden toeristen die de stad aan de Costa del Sol bezoeken verder kijken dan alleen de typische toeristische plaatsen in het centrum. Daarom gaat de gemeente 7,2 miljoen euro van het Next Generation fonds investeren om speciale wandelroutes uit te zetten die de bezoeker naar andere delen van de stad brengt om zo ook de inkomsten die gegenereerd worden door het toerisme te verspreiden in de stad.

Scenario: Een cruiseschip met aan boord duizenden toeristen of een bus met dagjesmensen komt in de haven van Málaga aan. De toeristen lopen massaal richting de kathedraal en de Plaza del Obispo of gaan richting de winkelstraat Calle Marques de Larios richting de Plaza de la Constitución. Later bezoekt men ook nog de Plaza de la Merced en de musea of loopt men via de Calle Alcazabilla naar bar/restaurant El Pimpi en fotografeert men het Romeinse theater met de Alcazaba op de achtergrond om zo via het Parque de Málaga weer terug te keren naar de Muelle Uno boulevard en het cruiseschip of de bus. En zo heeft men in een halve dag Málaga gezien.

Maar de stad Málaga heeft de bezoeker veel meer te bieden dan de typische boegbeelden en voor de hand liggende plaatsen in de stad. En daar wil de gemeente veel meer aandacht aan geven via zeven speciale wandelroutes door de minder bekende maar evenzo interessante gebieden van de stad. Verder wil de gemeente via deze routes de opbrengsten van het toerisme beter verdelen in de stad en hoopt men dat de bezoeker langer in Málaga blijft. 

Het gaat om de de volgende routes: visserswijken van El Palo naar Pedregalejo; het statige Málaga en de haven via Malagueta; de kunstwijk via SOHO; erfgoed en innovatie via Tabacalera; industrieel erfgoed; natuurlijke route via stadsparken en groene zones met uitzichtpunten; historische wijken van Málaga. 

Het is nog niet bekend wanneer deze routes beschikbaar zijn maar ze zullen ongetwijfeld interessant genoeg zijn om eens te proberen want Málaga heeft inderdaad veel meer te bieden dan de typische toeristische plaatsen (dat geldt overigens voor alle steden).

Ga naar de inhoud