Politie vindt bij boerderij in Teruel 120 verwaarloosde honden zonder water of eten

Politie vindt bij boerderij in Teruel 120 verwaarloosde honden zonder water of eten
Beeld: @guardiacivil / twitter

Politie vindt bij boerderij in Teruel 120 verwaarloosde honden zonder water of eten

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In Calanda in de provincie Teruel (Aragón) deed de Guardia Civil politie opnieuw een wrede ontdekking. In een oude boerderij vonden agenten 120 honden van verschillende rassen in erbarmelijke omstandigheden. De honden hadden eten noch drinken en leefden zonder enige hygiëne. 

Vorige maand schreven we al over een koppel dat veroordeeld werd vanwege dierenmishandeling. In Maella (Zaragoza) vond de politie toen een grote hoeveelheid verwaarloosde konijnen en maar liefst 544 honden in erbarmelijke omstandigheden. De dader werd toen tot 18 maanden celstraf veroordeeld en kreeg een verbod van vier jaar op omgang met dieren. Op dit moment is de man op vrije voeten, maar wordt hij weer vervolgd voor de boerderij in Calanda.

Op die boerderij vond de politie 120 honden van verschillende rassen. Ze hadden zo goed als allemaal geen microchip. De dieren kregen eten noch water, velen onder hen vertoonden verwondingen of problemen met parasieten.

Dankzij de samenwerking met verschillende dierenrechtenorganisaties hebben alle honden ondertussen onderdak gevonden. Ze worden verzorgd tot ze ergens ter adoptie terecht kunnen. Er was zoveel solidariteit dat een deel van de honden werd ondergebracht bij mensen in Aragón, Madrid, Cantabrië en Andalusië. 

Het merendeel van de honden waren jachthonden, maar er waren ook Duitse herders, border collies en waterhonden. De man hangt nu waarschijnlijk nog een zwaardere straf boven het hoofd.

Ga naar de inhoud