Klussen in de tuin in Spanje

Klussen in de tuin in Spanje
Beeld: ingezonden

Klussen in de tuin in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Als je in Spanje woont en van plan bent om wat kluswerk in je tuin te doen, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Het warme klimaat en de specifieke omgevingsfactoren kunnen van invloed zijn op het klussen. Of je nu gaten wilt boren, een nieuw hek wilt plaatsen of een tuinhuis wilt bouwen, hier zijn enkele tips om je te helpen bij het klussen in de tuin in Spanje.

Bescherm jezelf tegen de zon

Het Spaanse klimaat kan erg heet zijn, vooral in de zomer. Zorg ervoor dat je jezelf beschermt tegen de zon tijdens het klussen in de tuin. Draag een hoed, een zonnebril en breng zonnebrandcrème aan om verbranding te voorkomen. Klus bij voorkeur in de ochtend- of avonduren wanneer de temperaturen wat lager zijn.

Kies de juiste materialen

Bij het klussen in de tuin is het belangrijk om materialen te gebruiken die bestand zijn tegen het warme klimaat en de intensieve zonnestralen. Kies voor houtsoorten die goed bestand zijn tegen UV-straling en behandeld zijn om te voorkomen dat ze kromtrekken of verkleuren. Gebruik roestvrijstalen bevestigingsmiddelen om corrosie door het zoute zeeklimaat te voorkomen.

Het boren van gaten

Het boren van gaten in de grond kan een uitdaging zijn vanwege de harde ondergrond en de mogelijke aanwezigheid van stenen. Het is belangrijk om de juiste apparatuur te gebruiken, zoals een krachtige boor met de juiste boorbits. Kies bij voorkeur voor een metaalboor die geschikt is voor harde materialen of een houtboor voor het boren in hout. Begin met een lage boorsnelheid en oefen geleidelijk meer druk uit terwijl je boort. Het kan ook helpen om de grond eerst te bevochtigen, zodat het boren gemakkelijker gaat.

Bewateringssysteem

In Spanje is het vaak noodzakelijk om je tuin regelmatig water te geven vanwege de droge omstandigheden. Overweeg om een geautomatiseerd bewateringssysteem te installeren. Dit zorgt ervoor dat je tuin regelmatig en efficiënt wordt bewaterd, zelfs als je niet thuis bent.

Plantenselectie

Kies bij het inrichten van je tuin voor planten die goed gedijen in het Spaanse klimaat. Er zijn veel droogtebestendige en hittebestendige planten beschikbaar die weinig water nodig hebben en toch prachtig bloeien. Informeer bij een lokale kwekerij naar de beste opties voor jouw tuin.

Veiligheid

Bij al je kluswerk in de tuin is veiligheid een prioriteit. Draag geschikte werkkleding, handschoenen en veiligheidsbrillen. Wees voorzichtig met elektrisch gereedschap en volg de instructies altijd op, zodat je altijd veilig te werk gaat.

Ga naar de inhoud