Search
menu
Search

Wat is het meest gegeten vlees in Spanje?

Wat is het meest gegeten vlees in Spanje?
Beeld: ingezonden

Wat is het meest gegeten vlees in Spanje?

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Als het gaat om de Spaanse keuken, is vlees een belangrijk onderdeel van veel gerechten. Spanjaarden staan bekend om hun liefde voor vlees en er zijn verschillende soorten vlees die vaak worden gegeten in het land. In dit artikel zullen we je vertellen over de meest gegeten vleessoorten in Spanje en uiteraard schaf je deze natuurlijk het beste aan bij een Spaanse slager.

Varkensvlees
Een van de meest populaire vleessoorten in Spanje is varkensvlees. Het varken wordt op verschillende manieren gebruikt in de Spaanse keuken. Een bekend gerecht is jamón, een gedroogde en gezouten ham die vaak als tapas wordt geserveerd. De meest bekende variant is jamón ibérico, afkomstig van het Iberische varken dat voornamelijk wordt gevoed met eikels. Deze ham heeft een rijke smaak en een delicate textuur.

Rundvlees
Een andere veel gegeten vleessoort is rundvlees. Biefstuk en stoofvlees zijn populair en worden vaak gebruikt in gerechten zoals carne asada (gegrild rundvlees) en rabo de toro (ossenstaartstoofpot). Het vlees is meestal mals en vol van smaak, omdat veel Spaanse runderen vrij rondlopen en grasgevoerd zijn. Ook Picanha vlees is iets wat we vaak terugzien op het Spaanse menu.

Kippenvlees
Kip is ook een veelvoorkomend vlees in de Spaanse keuken. Pollo asado, oftewel geroosterde kip, is een geliefd gerecht in Spanje. Het vlees wordt op smaak gebracht met kruiden en specerijen en vervolgens geroosterd tot het sappig en mals is. Daarnaast wordt kip vaak gebruikt in paella, een bekend Spaans rijstgerecht.

Lamsvlees
Lamsvlees is een andere vleessoort die veel gegeten wordt in Spanje, vooral in de regio Castilië. Lamsvlees wordt gebruikt in gerechten zoals cordero asado (gegrild lamsvlees) en cordero al chilindrón (stoofpot met lamsvlees). Het vlees heeft een karakteristieke smaak en wordt vaak gecombineerd met kruiden zoals rozemarijn en tijm.

Traditioneel Spaans vlees
Tot slot kunnen we niet voorbijgaan aan de beroemde Spaanse worstjes: chorizo en morcilla. Chorizo is een pittige worst gemaakt van varkensvlees, gekruid met paprika en knoflook. Het wordt gebruikt in tal van gerechten en is ook heerlijk bij een glas Spaanse wijn. Morcilla daarentegen is een bloedworst die vaak wordt gekruid met uien en kruiden. Het heeft een intense smaak en wordt vaak gebruikt als ingrediënt in stoofpotten.

Al met al zijn er tal van vleessoorten die populair zijn in de Spaanse keuken. Varkensvlees, rundvlees, kip, lamsvlees en verschillende soorten worstjes worden regelmatig geconsumeerd in Spanje. Of je nu een liefhebber bent van geroosterd vlees, stoofpotten of tapas, de Spaanse keuken biedt een breed scala aan mogelijkheden.

Ga naar de inhoud