Welke soort bomen en planten komen tot recht in een Spaanse tuin?

Welke soort bomen en planten komen tot recht in een Spaanse tuin?
Beeld: ingezonden

Welke soort bomen en planten komen tot recht in een Spaanse tuin?

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Welkom in je Spaanse tuin, waar de zon schijnt en het mediterrane klimaat heerst. Een Spaanse tuin biedt een prachtig decor voor het creëren van een rustige en sfeervolle buitenruimte. Bij het kiezen van bomen en planten voor je Spaanse tuin, zijn er enkele soorten die bijzonder goed tot hun recht komen. Laten we eens kijken naar enkele van deze prachtige toevoegingen aan jouw tuin.

Leibomen en olijfbomen
Een van de meest populaire bomen in een Spaanse tuin is de leiboom. Deze bomen zijn perfect voor het creëren van een afscheiding, het bieden van schaduw en het toevoegen van structuur aan de tuin.

Olijfbomen zijn bijvoorbeeld vaak te vinden als leiboom in Spaanse tuinen. Ze hebben prachtige, gedraaide stammen en zilverachtige bladeren die een vleugje mediterrane charme toevoegen. Een olijfboom is ook relatief onderhoudsarm en kunnen goed gedijen in het droge klimaat van Spanje.

Amandelbomen
Naast olijfbomen zijn er nog andere bomen die perfect passen in een Spaanse tuin. Een voorbeeld hiervan is de amandelboom. De amandelboom staat bekend om zijn prachtige bloesems in het voorjaar, gevolgd door heerlijke amandelen in de zomer. Deze boom voegt niet alleen schoonheid toe aan de tuin, maar biedt ook een nuttige oogst.

Sinaasappelbomen
Een andere favoriet is de sinaasappelboom. Stel je eens voor, het plukken van je eigen verse sinaasappels rechtstreeks uit de boom in je eigen achtertuin. De geur van de bloesems en het zoete sap van de sinaasappels zullen je zintuigen prikkelen. Sinaasappelbomen zijn typerend voor het mediterrane landschap en gedijen goed in de warme Spaanse zon.

Bougainvillea
Naast bomen zijn er ook prachtige planten die je tuin tot leven brengen. Bougainvillea is een populaire keuze vanwege zijn heldere en kleurrijke bloemen. Deze plant groeit goed in het mediterrane klimaat en voegt een vleugje tropische pracht toe aan je tuin. Het is een klimplant die langs pergola’s, muren of hekken kan groeien en een spectaculair gezicht biedt wanneer hij in volle bloei staat.

Lavendel
Een andere plant die je in je Spaanse tuin kunt opnemen, is lavendel. Lavendel staat bekend om zijn prachtige paarse bloemen en heerlijke geur. Het gedijt goed in de droge, zonnige omstandigheden van Spanje en voegt een vleugje rust en ontspanning toe aan je tuin.

Het selecteren van de juiste bomen en planten voor je Spaanse tuin is essentieel om de schoonheid en de sfeer van de mediterrane regio te benadrukken. Leibomen zoals olijfbomen bieden structuur en schaduw, terwijl amandel- en sinaasappelbomen je kunnen voorzien van een heerlijke oogst. Amandelbomen en olijfbomen, sinaasappelbomen en lavendel en bougainvillea voegen kleur en geur toe aan je buitenruimte.

Ga naar de inhoud