Teruel bestaat en heeft een nieuwe camperparkeerplaats geopend

Archieffoto
Beeld: Archieffoto

Teruel bestaat en heeft een nieuwe camperparkeerplaats geopend

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TERUEL – De provincie Teruel wordt vaak als een vergeten provincie gezien en de slogan ‘Teruel Existe’ werd jarenlang gebruikt om aan te geven dat deze provincie in het zuiden van de autonome regio Aragón óók bestaat. Maar veel lezers weten inmiddels wel dat deze provincie ondanks dat deze wellicht niet zo heel bekend is absoluut de moeite waard is om te bezoeken. En als je een camper hebt kun je dat nu doen door gebruik te maken van de nieuwe camperparkeerplaats bij de provinciale hoofdstad.

In totaal heeft de gemeente Teruel 53.000 euro geïnvesteerd in deze ‘parking para autocaravanas’ waarvan de helft gefinancierd werd met Europees geld door middel van het Feder plan. Tot nu toe parkeerden de meeste camperreizigers hun mobiele woning op de parking Plaza de la Guardia Civil, een openbare parkeerplaats die ook gebruikt wordt door personenwagens.

Maar vanaf nu kan de camperaar gebruikmaken van de speciale camperparkeerplaats gelegen langs de  N-234 (Sagunto-Burgos) in een deel van de stad dat Los Planos heet. Er is plaats voor 30 campers en men kan er gratis gedurende maximaal 72 uur gebruik van maken. Er is een sanistation waar men vuil water kan storten en schoonwater kan innemen en er zijn diverse andere voorzieningen.

Omdat er picknicktafels aanwezig zijn is het belangrijk om te weten dat het niet is toegestaan te kamperen. Men mag dus niet het zonnescherm openen, tafels en stoelen plaatsen en gaan kamperen. Het is ook niet toegestaan om tussen 22 en 9 uur elektrische generatoren te gebruiken.

De opening van deze camperparkeerplaats komt volgens de critici met een vertraging van vijf jaar omdat er in 2015 al over gesproken werd maar het komt wel op het juiste moment. Het campertoerisme is in deze post-corona tijd namelijk enorm aan populariteit gestegen. Er zullen deze zomer meer dan ooit campers op pad zijn in Spanje.

Ga naar de inhoud