Een graaf en markies pleegt zelfmoord na doodschieten twee vrouwen in Madrid

Een graaf en markies pleegt zelfmoord na doodschieten twee vrouwen in Madrid
Beeld: Policía Nacional / twitter

Een graaf en markies pleegt zelfmoord na doodschieten twee vrouwen in Madrid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Maandagmorgen werden in een appartement in het centrum van Madrid de stoffelijke overschotten gevonden van een man en twee vrouwen. Ze werden alledrie gedood door een vuurwapen. In eerste instantie dacht de pers aan een drugsgerelateerde moord maar later werd bekend dat het in feite om gendergeweld gaat waarbij een man zijn echtgenote en de andere vrouw heeft neergeschoten voordat hij zelfmoord pleegde.

Maar het is niet zomaar een gendergeweld zaak want de 53-jarige man die zelfmoord heeft gepleegd blijkt niemand minder dan González de Castejón, de graaf van Atarés en markies van Perijaá, te zijn, een man van adel dus. Het lichaam van een van de doodgeschoten vrouwen is dat van zijn 44-jarige echtgenote en dat van de andere vrouw van een 70-jarige vriendin.

De graaf/markies werd in 2018 al eens door de politie gearresteerd vanwege een aangifte van zijn echtgenote van lichamelijk geweld. Sindsdien had de vrouw geen enkele vorm van beveiliging. Alles wijst erop dat de graaf/markies eerst de twee vrouwen neerschoot met een pistool en daarna zichzelf neerschoot. Gelukkig was op het moment van de moorden de minderjarige zoon van het echtpaar niet thuis.

Graaf van Atarés en markies van Perijaá González de Castejón stond erom bekend dat hij gewelddadig van aard was en het kwam dan ook niet geheel als een verrassing bij veel buurtbewoners die al het een en ander hebben meegemaakt. De man reed vaker op zijn motor rond met een geweer of pistool.

Ga naar de inhoud