Search
menu
Search

Het kleinste bewoonde eiland bij Alicante krijgt extra politie vanwege 300 duizend bezoekers

Het kleinste bewoonde eiland bij Alicante krijgt extra politie vanwege 300 duizend bezoekers
Beeld: Guardia Civil

Het kleinste bewoonde eiland bij Alicante krijgt extra politie vanwege 300 duizend bezoekers

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het kleinste bewoonde eiland is tevens een zeer geliefde dagexcursie voor toeristen aan de Costa Blanca. We hebben het natuurlijk over Tabarca, het eilandje voor de kust van Santa Pola. Het eiland heeft 59 permanente bewoners maar ziet elk jaar in de zomermaanden het aantal bezoekers stijgen. Dit jaar worden er minstens 300 duizend bezoekers verwacht en dus komt er extra politiebescherming.

Tabarca is een klein eiland dat zich voor de Spaanse kust bevindt op enkele kilometers van de plaats Santa Pola aan de Costa Blanca. Het eiland maakt deel uit van de provincie Alicante in de Valencia regio. Het is 1.800 meter lang en het heeft een maximale breedte van 400 meter. De maximale hoogte bedraagt 15 meter. In de onmiddellijke omgeving ervan liggen een aantal kleinere, onbewoonde, eilanden en klippen.

Er is een bootverbinding van het eiland met Alicante terwijl er ook vanuit het nabijere Santa Pola een veerdienst is. Vanuit Torrevieja, Benidorm en El Campello is het eiland ook bereikbaar en daar wordt in de zomermaanden veel gebruik van gemaakt voor excursies. Daardoor is het rustige eiland niet rustig meer wat ook weer problemen met zich meebrengt.

Om de zomermaanden goed en veilig te laten verlopen gaat de Guardia Civil samen met de Lokale Politie van Alicante meer agenten inzetten op het kleine eiland. Deze zullen daar tot 15 september niet alleen op het eiland maar ook op het water rondom het eiland patrouilleren. De agenten zullen niet allemaal overnachten op het eiland maar verplaatsen zich elke dag richting Tabarca.

De eerste actie die de extra agenten moesten ondernemen was het vangen van een giftige hagedisslang (culebra bastarda) die zich in het bewoonde gedeelte van het eiland bevond. Het was een inheems exemplaar in goede staat dus de agenten konden het ongedeerd vangen en terugbrengen naar zijn leefgebied.

Ga naar de inhoud