Een vallende ster, een UFO of een meteoriet in de lucht van Málaga?

Een vallende ster, een UFO of een meteoriet in de lucht van Málaga?
Beeld: @beyonaria / twitter

Een vallende ster, een UFO of een meteoriet in de lucht van Málaga?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Inwoners van Málaga stad en omgeving en zelfs in de provincies Sevilla en Cádiz die nog laat wakker waren hebben maandagavond wellicht een vallende ster, UFO of meteoriet kunnen zien. Of was het iets anders? Op onderstaande video’s is duidelijk iets vallends of vliegends te zien maar wat was dat en waarom was het zo duidelijk waar te nemen?

Als je de onderstaande videobeelden ziet kun je meteen al een UFO uitsluiten natuurlijk. Maar wat was het dan wel, een meteoriet? Nee, het was ook geen meteoriet maar het waren de resten van een Chinese raket, om precies te zijn de Chang Zheng 2F die verantwoordelijk was voor het in een baan om de aarde brengen van het Shenzhou 14-ruimtevaartuig.

Deze Chinese raket werd op 5 juni gelanceerd door het China Space Agency (CNSA) als onderdeel van de Shenzhou 14 (Divine Ship 14) missie. Deze missie was bedoeld om drie astronauten naar de Tianhe-module te brengen: de eerste (en voorlopig enige) module van het Chinese ruimtestation Tiangong.

De brokstukken van de Chinese raket vormden vuurballen in de vorm van vluchtige lichten die op 70 kilometer hoogte de atmosfeer binnen vlogen met een snelheid van 26.000 km/uur. Op internet werd ook gespeculeerd dat het om de Starlink satellieten van Elon Musk zou gaan maar dat werd later door experts tegengesproken.

Ga naar de inhoud